Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g Skinke Bites af skinkeklump, ½ cm tykke
salt og
peber
2 tsk olie
Salat
400 g små kartofler
200
g grønne bønner
75 g feldsalat, babyleaves eller babyspinat
frisk
citronmelisse
Dressing
1 citron
1 fed hvidløg
1
tsk honning
2 tsk olie
Sådan gør du
Kog og pil kartoflerne. Lad dem køle af. Skær store kartofler i
mindre
stykker. Nip bønnerne og kog dem møre i letsaltet vand i 4-5 minutter. Hæld
vandet fra og afkøl dem hurtigt i koldt vand.
Pisk 1 spsk citronsaft med
presset hvidløg, honning, olie, salt og peber. Vend kartofler, bønner, salat og
grofthakket citronmelisse med dressingen.
Dup kødet tørt med køkkenrulle
og krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved kraftig varme. Læg kødet
på panden og lad det blive brunt på den ene side, ca. 1½ minut. Vend og steg det
yderligere 1½ minut, i alt ca. 3 minutter. Vend kødet i salaten og krydr evt.
med salt og peber.
Tips
- Wokstrimler, sauté-skiver eller svinemørbrad i tynde skiver kan bruges i stedet for Skinke Bites.
- Salaten kan tilsættes kogte kikærter, evt. fra dåse.
- Brug evt. grønne asparges svitset på panden i stedet for grønne bønner.
- Retten kan bruges som frokostret.
- Brød kan serveres til som tilbehør.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 46%
Fedt 23%
1730 kJ - 410 kcal