Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4-500 g kulmulefilet med skind/4 stk.
3 spsk olivenolie
500 g små rødbeder
¼ bundt timian
2 spsk hvidvinseddike
800 g bagekartofler
2 porrer
50 g smør, koldt i tern
4 rødløg
Salt og peber
Sådan gør du
- Vask rødbederne godt og skær dem i ¼ med skræl på. Kom rødbederne i en bradepande med timian, eddike, 1 spsk olie, salt og peber. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter indtil de er møre.
- Skræl kartoflerne og rens porrerne. Skær i små stykker, og kog dem i ca. 20-25 minutter.
- Hæld vandet fra og mos kartofler og porrer sammen med smørret. Smag til med salt og peber.
- Skær løgene i ringe og steg dem bløde på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
- Krydr fisken med salt og peber. Steg den på en varm pande i 1 spsk olivenolie på skindsiden i ca. 2-3 minutter. Vend fisken, tag panden af varmen, og lad fisken trække et par minutter på panden.
- Servér med bløde løg, bagte rødbeder og kartoffel-porremos.
Tips
- Mørksej eller lyssej med skind kan anvendes i stedet for kulmule.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 36%
Kulhydrat 7%
Fedt 58%
1444 kJ – 345 kcal