Tilberedningstid
Ca. 3½ time + 1 døgn til afkøling af terrinen
Det skal du bruge
Forret til 6-8 personer
1 sprængt griseskank
Flydende bouillon
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
100-200 g foie gras
½ bundt bredbladet persille
1 form på ca. ¾ l
Salat
1 syrligt æble
1 rødbede
1 tsk sherry- eller hvidvinseddike
1 tsk dijonsennep
Salt
Peber
Lidt sukker
1-2 spsk olivenolie
Frisée salat
Tilbehør
Brød
Sådan gør du
Terrinen
- Bestil sprængt griseskank og evt. foie gras hos slagteren nogle dage i
forvejen. - Kog skanken i vand til den er mør ca. 3 timer. Gem suppen.
- Pil forsigtigt kødet af skanken i store stykker. Kasser knogler, svær og skind.
- Kog suppen ind til der er ca. 3 dl væske. Smag på suppen og smag til med bouillon.
- Kog de meget finthakkede løg og hvidløg i væsken.
- Si evt. løgene fra.
- Bræk foie grasen i mindre stykker og fjern synlige blodårer. Læg foie grasen i et fladt fad eller lignende.
- Kom persillen i kogende letsaltet vand et øjeblik. Kom den i koldt vand, knug vandet af og hak den meget fint.
- Hæld den kogende suppe over foie grasen. Tilsæt straks skankekødet og persillen og bland det forsigtigt op i en form fx beklædt med et vådt stykke film.
- Tryk det godt ned i formen. Glat overfladen og læg et let pres på terrinen.
- Stil formen i køleskab til næste dag.
- Skær terrinen i skiver med en tyndbladet skarp kniv, fx en filetkniv, og fjern filmen.
Salaten
- Skræl æblet og skær det i tynde skiver.
- Læg dem oven på hinanden og skær dem i tynde strimler på den lange led.
- Skræl rødbeden og skær den ud på samme måde som æblet.
- Bland dressingen af eddike, sennep, salt, peber, sukker og olie.
- Smag den til.
- Bland salat, æble, rødbede og dressing.
- Dryp overskydende dressing på tallerkenen.
Vinforslag
Tokay pinot gris eller hvid bourgogne.
Tips
- I stedet for griseskank kan bruges fire - fem sprængte grisekæber/kæbeklumper. Kogetiden er da ca. 1 1/4 time. På Skovridderkroen, som opskriften stammer fra, bruges 2-3 sprængte pattegriseskanke. Pattegrise kan købes hele på ca. 14 kg hos Danish Crown telefon 8919 1919
- Foie gras kan udelades og erstattes med mere af det sprængte kød.
Energifordeling
-