Skank af gris med mos og grillede grøntsager

Skank på en spændende måde med mange grøntsager.

Af KBH Madhus | Sommer, Efterår | Hovedretter | Hverdag, Weekend


Skank af gris med mos og grillede grøntsager

Tilberedningstid

Ca. 1¼ time arbejdstid over 3¼ time

Det skal du bruge

4 personer

Skank:
1 bagskank (ca. 1,2 kg)
2,5 dl pilsner øl
1 dl æblemost med god syre
Evt. eddikepulver

Mos:
500 g kartofler
200 g majroer
1,2 dl letmælk
1½ spsk koldpresset rapsolie
Salt
Peber

Grillede grøntsager:
2 løg, 200 g
2 gulerødder, 150 g
120 g rabarber
1 fennikel, 160 g
2 spsk sukker
5 spsk æblecidereddike
2 stilke timian
1 spsk olie

Sådan gør du

Skanken gnides med salt og peber, og steges i ovnen ved 150 grader i et ildfast fad med høj kant.
Hæld øl over efter 1 time og dryp derefter løbende med most.
Supplér med vand hvis der mangler væske.

Tag skanken ud efter i alt 3 timer, pil skindet af og knæk det i store stykker.
Hvis skindet stadig er blødt, så bag det videre i ovnen til det bliver sprødt ved 240 grader.
Hak det sprøde skind og krydr med salt og eddikepulver.
Pluk kødet fra benet i store chunks og drys skindet over ved servering.

Skær kartofler og majroer i kvarte, og kog i 20 minutter i rigeligt vand til de er møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe af.
Tilsæt mælk, rapsolie, salt og peber, og mos kartofler og majroer med et piskeris.

Bag de hele løg med skræl i 10 minutter ved 150 grader.
Halver løgene på langs og steg dem på en tør pande til de branker.
Pil skallerne fra hinanden.
Steg de hele gulerødder med skræl på en pande i lidt olie til de er gyldne og næsten møre.
Skær rabarberne i skiver på ½ cm., og kom dem på panden.
Strø med sukker, lad det karamellisere og hæld derefter eddike på.
Lad det simre i ca. 5 minutter ved svag varme, indtil gulerødderne og rabarberne er møre.
Smag til med salt og peber.
Skær fennikel meget tyndt på et madolinjern.
Vend løgskallerne og fennikel sammen med de grillede grøntsager.

Tips

  • I stedet for majroer kan du bruge jordskokker.
  • I stedet for rabarber kan du bruge syrlige æbler som Belle de Boskoop.

Energifordeling

Nu hedder det skank fra gris. Før hed udskæringen skank af svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 675 g af retten): 

Energi: 2446 kJ (582 kcal)

protein: 40 g

kulhydrat: 47 g

kostfibre: 8 g

fedt: 23 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 364 kJ (87 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g