Skaftkoteletter med pasta og svampe

Skaftkoteletter med pasta og svampe

Af Grethe Andersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skaftkoteletter med pasta og svampe

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 skaftkoteletter, ca. 250 g pr. stk.
Salt og peber
2 tsk olie

Pasta med svampe
200 g blandede svampe - fx østershatte, markchampignon og bøgehatte
2 fed hvidløg
150 g pasta - fx pappardelle
1 tsk olie
1 dl bouillon

Pynt
1 bundt persille - gerne bredbladet
40 g parmesanost

Sådan gør du

Rens svampe og skær i mindre stykker, fx i skiver. Pil hvidløg og hak dem fint. Skyl og hak persille.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olie blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg 15-20 minutter. Vend kødet ca. hver anden minut. Kødet er færdigstegt, når der ikke er blod ved benet. Tjek på siden der vender nedad ved servering. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa ved servering.

Kog pastaen 'al dente'. Hæld vandet fra.

Varm olie i en gryde ved god varme og rist svampene, til de er gyldne. Tilsæt hvidløg og bouillon, fx terning og vand og lad det koge ved svag varme i ca. 2 minutter.

Pynt med parmesanost i flager og persille.

Tips

  • I stedet for skaftkoteletter kan vælges svinekoteletter uden fedtkant ca.100 g pr. stk. og energien pr. person i retten er 2220kJ-530 kcal. Skinkeschnitzler af inderlår eller mørbradbøffer kan bruges i stedet for koteletter.
  • Kantareller, markchampignon, portobello, shiitake, bøgehatte og østershatte kan blandes eller bruges alene.
  • Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader. Koteletter kan også holde sig tildækket i køleskab i to dage.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 34%
Kulhydrat 36%
Fedt 30%
2910 kJ - 695 kcal