Skaftkoteletter med bagte rødbeder og saltbagte kartofler

En rigtig herreret til alle, der elsker et godt stykke kød. Opskriften byder på rødbeder, der er marinerede og bagt i ovnen, til de er møre som smør. Serveres med sprøde, salte ovnkartofler.

Skaftkoteletter med bagte rødbeder og saltbagte kartofler

Kasper Bus

Af Kasper Bus

Det skal du bruge

2 personer

2 Skaftkoteletter, ca. 250 g pr. stk
½-1 spsk olie
Salt og peber

Bagte rødbeder:
Ca. 500 g rødbeder
1 tsk olie
2 spsk honning
2-3 forårsløg
½ lime
Mynte

Saltbagte kartofler:
200 g små kartofler
2 tsk olie
Evt. 2-3 laurbærblade

Tilbehør

  • 1 dl fromage fraiche, skyr eller anden surmælksprodukt
  • Evt. 1 fed hvidløg

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle, drys en knivspids salt på hver side af korteletterne og stil dem i køleskabet.

Tænd ovnen på 200 grader.

Vask kartoflerne og vend dem i lidt olie, drys med salt og læg evt. laurbærblade ved. Læg dem på bageplade med bagepapir. Stil dem i ovnen 30 -40 minutter – afhængig af kartoflernes størrelse. Stik i dem med en kniv for at mærke, om de er møre.
Skræl rødbederne og skær dem i både eller stave som til pommes frites. Vend dem i olie og honning og krydr med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til de er møre. Stik i det største stykke med en kniv og mærk, om det er mørt. Vend rødbederne med snittet forårsløg, revet skal og saft af lime samt hakket mynte før servering.

Smag surmælksproduktet til med salt og peber og evt. presset hvidløg.

Steg koteletterne: Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg 15- 20 minutter. Vend kødet ca. hver anden minut. Eller stil koteletterne i ovnen i et fad eller panden, hvis den kan tåle at komme i ovnen- efter at kødet er brunet 1-2 minutter på hver side. Tag dem ud af ovnen efter ca. 12 minutter og læg dem på et fad, ellers steger de videre og bliver overstegte.

Tips

  • Kødet bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med salt min. 15 minutter, før det steges, og når det er rosa ved servering.
  • Kødet er færdigstegt, når der ikke er blod ved benet. Du kan se hvordan, man laver en fligtest her.
  • Surmælksproduktet kan tilsættes limesaft og hakket mynte, persille eller purløg.
  • I stedet for små kartofter kan der bruges store kartofler skåret i stave, som til pommes frites – stegetid i ovn ca. 30 minutter.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 39%
Fedt 32%
2780 kJ – 660 kcal
Gæster