Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g grisekød i tynde skrå skiver fx af kødet i snitten, kappen på kammen eller nakkefilet
salt og peber
2 spsk sesamolie
1-2 løg
1-2 fed hvidløg
frisk ingefær
½ dl sake eller tør hvidvin
½ dl sojasauce
¼ dl mirin
2-3 dl ris
Pynt
salat
1-2 tomater
½ citron
persille
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber. Varm halvdelen
af olien på en pande. Brun kødet hurtigt 1-2 minutter ad to omgange. Kom kødet
på panden. Tilsæt presset hvidløg, fintrevet ingefær, sake, sojasauce og mirin
og steg til kødet er mørt.
Steg løg i tynde skiver i resten af olien på en
pande. Når løgene er møre blandes det med kødet og smages til.
Kog
risene.
Energifordeling
Nu hedder det snitte fra gris. Før hed udskæringen snitte fra svin.
Nu hedder det kam fra gris. Før hed udskæringen svinekam fra svin.
Nu hedder det nakkefilet fra gris. Før hed udskæringen nakkefilet fra svin
Næringsindhold pr. person (ca. 535 g af retten):
Energi: 2237 kJ (533 kcal)
protein: 32 g
kulhydrat: 44 g
kostfibre: 4 g
fedt: 24 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 418 kJ (100 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g