Shogayaki med grisekød

Velsmagende og hurtig ret med et asiatisk twist.

Af Jens Rahbek og Joern Soelvsten | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g grisekød i tynde skrå skiver fx af kødet i snitten, kappen på kammen eller nakkefilet
salt og peber
2 spsk sesamolie
1-2 løg
1-2 fed hvidløg
frisk ingefær
½ dl sake eller tør hvidvin
½ dl sojasauce
¼ dl mirin
2-3 dl ris

Pynt
salat
1-2 tomater
½ citron
persille

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber. Varm halvdelen af olien på en pande. Brun kødet hurtigt 1-2 minutter ad to omgange. Kom kødet på panden. Tilsæt presset hvidløg, fintrevet ingefær, sake, sojasauce og mirin og steg til kødet er mørt.
Steg løg i tynde skiver i resten af olien på en pande. Når løgene er møre blandes det med kødet og smages til.

Kog risene.


Energifordeling

Nu hedder det snitte fra gris. Før hed udskæringen snitte fra svin.

Nu hedder det kam fra gris. Før hed udskæringen svinekam fra svin.

Nu hedder det nakkefilet fra gris. Før hed udskæringen nakkefilet fra svin

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 535 g af retten): 

Energi: 2237 kJ (533 kcal)

protein: 32 g

kulhydrat: 44 g

kostfibre: 4 g

fedt: 24 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 418 kJ (100 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g