Sherrymarineret hamburgerryg i purløgscreme

Velsmagende hamburgerryg marineret i sherry med krydderurter. Serveres med sukkerærter, gulerødder, kogte kartofler og sauce til.

Af voresmad.dk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter - plus 1 time til marinering

Det skal du bruge

4 personer

½ kg hamburgerryg

Marinade
1 bundt purløg
1½ tsk grønne peberkorn
½-1 tsk frisk basilikum eller 1 spsk tørret
3 spsk tør sherry

Sauce
2 tsk majsstivelse
3-4 dl fløde 9%

Tilbehør

100 g dampede sukkerærter
4 gulerødder
800 g kogte kartofler

Sådan gør du

Marinade

  1. Klip 3 spsk purløg og frisk basilikum. Rør marinaden sammen.

Kødet

  1. Skær hamburgerryggen i pålægstynde skiver, læg skiverne taglagt i et fad med marianden imellem.
  2. Tryk kødet let sammen, dæk fadet og sæt det i køleskab i ca. 1 time.

Sauce

  1. Pisk majsstivelsen ud i fløden og hæld den på en pande.
  2. Bring fløden i kog under omrøring, kog kødskiverne heri i ca. 2 minutter.
  3. Læg dem efterhånden på et varmt fad.
  4. Hæld resten af marinaden i og kog den godt igennem.
  5. Smag purløgscremen til og hæld den over kødet.

Tilbehør

  1. Kog kartoflerne
  2. Kog gulerødderne
  3. Damp sukkerærterne

Energifordeling

Nu hedder det Filet Royal, hel fra gris. Tidligere hed det Filet Royal, hel fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 520 g af retten): 

Energi: 1815 kJ (432 kcal)

protein: 37 g

kulhydrat: 44 g

kostfibre: 6 g

fedt: 11 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 348 kJ (83 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g