Tilberedningstid
Ca. 30 minutter - plus 1 time til marinering
Det skal du bruge
4 personer
½ kg hamburgerryg
Marinade
1 bundt purløg
1½ tsk grønne peberkorn
½-1 tsk frisk basilikum eller 1 spsk
tørret
3 spsk tør sherry
Sauce
2 tsk majsstivelse
3-4 dl fløde 9%
Tilbehør
100 g dampede sukkerærter
4 gulerødder
800 g kogte kartofler
Sådan gør du
Marinade
- Klip 3 spsk purløg og frisk basilikum. Rør marinaden sammen.
Kødet
- Skær hamburgerryggen i pålægstynde skiver, læg skiverne taglagt i et fad med marianden imellem.
- Tryk kødet let sammen, dæk fadet og sæt det i køleskab i ca. 1 time.
Sauce
- Pisk majsstivelsen ud i fløden og hæld den på en pande.
- Bring fløden i kog under omrøring, kog kødskiverne heri i ca. 2 minutter.
- Læg dem efterhånden på et varmt fad.
- Hæld resten af marinaden i og kog den godt igennem.
- Smag purløgscremen til og hæld den over kødet.
Tilbehør
- Kog kartoflerne
- Kog gulerødderne
- Damp sukkerærterne
Energifordeling
Nu hedder det Filet Royal, hel fra gris. Tidligere hed det Filet Royal, hel fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 520 g af retten):
Energi: 1815 kJ (432 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 44 g
kostfibre: 6 g
fedt: 11 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 348 kJ (83 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g