Tilberedningstid
Ca. 30 minutter - plus 1 time til marinering
Det skal du bruge
4 personer
½ kg hamburgerryg
Marinade
1 bundt purløg
1½ tsk grønne peberkorn
½-1 tsk frisk basilikum eller 1 spsk
tørret
3 spsk tør sherry
Sauce
2 tsk majsstivelse
3-4 dl fløde 9%
Tilbehør
100 g dampede sukkerærter
4 gulerødder
800 g kogte kartofler
Sådan gør du
Klip 3 spsk purløg og frik basilikum. Rør marinaden sammen.
Skær hamburgerryggen i pålægstynde skiver, læg skiverne taglagt i et fad med marianden imellem. Tryk kødet let sammen, dæk fadet og sæt det i køleskab i ca. 1 time.
Pisk majsstivelsen ud i fløden og hæld den på en pande. Bring fløden i kog under omrøring, kog kødskiverne heri i ca. 2 minutter.
Læg dem
efterhånden på et varmt fad. Hæld resten af marinaden i og kog den godt igennem. Smag purløgscremen til og hæld den over kødet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 36%
Fedt 40%
2335 kJ - 555 kcal