Sherrymarineret hamburgerryg i purløgscreme

Sherrymarineret hamburgerryg i purløgscreme

Af voresmad.dk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter - plus 1 time til marinering

Det skal du bruge

4 personer

½ kg hamburgerryg

Marinade
1 bundt purløg
1½ tsk grønne peberkorn
½-1 tsk frisk basilikum eller 1 spsk tørret
3 spsk tør sherry

Sauce
2 tsk majsstivelse
3-4 dl fløde 9%

Tilbehør

100 g dampede sukkerærter
4 gulerødder
800 g kogte kartofler

Sådan gør du

Klip 3 spsk purløg og frik basilikum. Rør marinaden sammen.
Skær hamburgerryggen i pålægstynde skiver, læg skiverne taglagt i et fad med marianden imellem. Tryk kødet let sammen, dæk fadet og sæt det i køleskab i ca. 1 time.
Pisk majsstivelsen ud i fløden og hæld den på en pande. Bring fløden i kog under omrøring, kog kødskiverne heri i ca. 2 minutter.
Læg dem efterhånden på et varmt fad. Hæld resten af marinaden i og kog den godt igennem. Smag purløgscremen til og hæld den over kødet.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 36%
Fedt 40%
2335 kJ - 555 kcal