Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
40 stk
120 g hvedemel
50 g grahamsmel
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
2 dl sesamfrø
40 g smør
ca. ½-1 dl vand
æggehvide (til pensling)
sesamfrø (til at drysse på)
Sådan gør du
Bland alt det tørre i en skål. Hak smørret ud i melet, og saml dejen med vand. Ælt dejen smidig, og rul den ud på et let melet bord, til den er 4 mm tyk. Skær aflange kiksefirkanter, og læg dem på bageplade med bagepapir. Pensl med æggehvide, og drys med sesamfrø.
Bages ved 200 grader i ca. 10 min. midt i ovnen.
Kan opbevares i dåse.
Tips
- Når sulten melder sig løbende hele eftermiddagen, er der mange, der tyr til en kiks. Det er ikke nogen god ide, da kiks ofte indeholder meget fedt, og nogle gange sukker, men hvis man en gang imellem synes, det kunne være rart med noget, der bare skal gribes og gnaskes, så kan man jo bage en dåsefuld crackers selv, hvor man kan udnytte, at man kan komme groft mel og sunde frø i dejen.
Energifordeling
Energiindhold i hele opskriften
6492 kJ (1558 kcal)
Protein 11%
Kulhydrat 34%
Fedt 52%