Sellerisuppe

Lækker cremet sellerisuppe med kartofler og velsmagende rodfrugter

Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag


Sellerisuppe

Tilberedningstid

Ca. 50 minutter

Det skal du bruge

4 personer


400 g knoldselleri
150 g kartofler
150 g gulerødder
100 g løg
1 liter grøntsags- eller hønsebouillon
3,4 dl minimælk
½ citron
1 bundt persille
1 fed hvidløg
1½ spsk olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skræl selleri, kartofler og løg, og skær dem i tern.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler.
  3. Kartofler, løg og selleri koges i bouillonen i 30 minutter.
  4. Blend og tilsæt mælk. Tilsæt citronsaften og salt og peber.
  5. Gulerodsstrimler tilsættes og varmes kortvarigt.
  6. Tilsæt hakket persille, hvidløg og olie.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 16%
Kulhydrat 45%
Fedt 31%
Kostfibre 7%
Andet 1%
781 kJ – 187 kcal

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret