Selleripuré, grønt og nakkefilet fra gris

Selleripuré, grønt og nakkefilet fra gris

Af August Theil | Forår, Sommer | Hovedretter | Gæster, Weekend


Selleripure, grønt og nakkefilet fra gris

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

Garniture
10 pillede perleløg
1 dl eddike
1 dl sukker
500 g frosne ærter
4 grønne asparges

Kødet
Nakkefilet fra gris, 700 g
Olivenolie

Selleripuré
½ selleri
2½ dl piskefløde

Blanquette sauce
40 g hønsefond
100 g smør
100 g creme fraiche
35 g pasteuriserede æggeblommer
1 æg
Salt
Peber
Citron

Fyld til saucen
Purløg og morkler – eller andre krydderurter og svampe

Pynt
Urter og spiselige blomster

Sådan gør du

Syltede perleløg:

  1. Start med at sylte dine perleløg. De skal helst stå på køl natten over eller minimum et par timer.
  2. Eddike og sukker koges op og hældes ud over perleløgene.

Kødet:

  1. Rul grisenakken stramt op i film. Pocher den i vand på omkring 70-80 grader (lige under kogepunktet), til kødet har en kerne temperatur på 58 grader.
  2. Pak kødet ud af filmen, tør det godt af og lad det hvile.

Selleripuré

  1. Skræl selleri og skær i grove tern.
  2. Kog sellerien mør i fløde.
  3. Blend den derefter glat i en blender eller med en stavblender og smag den til med salt.

Blanquette sauce:

  1. Kog hønsefond og smør op i Kog hønsefond og smør op i en gryde.
  2. I en anden gryde piskes creme fraiche, æggeblommer og æg sammen eller blendes med en stavblender.
  3. Hæld hønsefond og smør over i gryden med æg og creme fraiche og varm op ved middel varme, mens du blender eller pisker.
  4. Blend/pisk, indtil din sauce er tyk og cremet.
  5. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Anretning:

  1. Pensl kødet med olie og grill det på alle sider på en varm grillpande eller en normal pande, til det har taget farve.
  2. Grill asparges, til de har fået farve på begge sider.
  3. Damp ærter i lidt smør og vand i 1-2 minutter. De er klar, når de skifter farve til en lidt mørkere grøn.
  4. Skær en skive kød og anret på tallerken med selleripuré, asparges, ærter, perleløg og pynt med urter og spiselige blomster efter eget valg.
  5. Server evt. saucen ved siden af.

 

 

Tips

 

Energifordeling

-