Scones

Lækre sprøde og luftige scones med chokolade

Hele året | Brød og boller | Gæster, Weekend


Scones

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

12 stk scones

240 g mel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
80 g smør
40 g sukker
1½ dl mælk - gerne kærnemælk

Sådan gør du

  1. Bland mel, salt, bagepulver, smør og sukker i en skål.
  2. Tilsæt mælken og ælt indtil mælken er æltet ind i dejen. Der må gerne være synlige smørklumper i dejen.
  3. Vend dejen ud på et melet bord.
  4. Tryk det til en tykkelse på 1½-2 cm. Udstik evt. dejen med en kageform.
  5. Bag i 12-15 minutter ved 185 grader.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. stk
Protein 7%
Kulhydrat 55%
Fedt 37%
Kostfibre 1%
582 kJ – 139 kcal