Schnitzler med tomatsalsa og mos af søde kartofler

Nem og farverig ret med lækkert, magert kød fra gris og grønt tilbehør.

Af Christine Bille Nielsen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Skinkeschnitzler med tomatsalsa og mos af søde kartofler

Tilberedningstid

Ca. 50 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
Salt og peber
2 tsk olie

Søde kartofter
½ kg søde kartofler

Tomatsalsa
1 avocado
1 stor tomat
½ lille rødløg eller 2 forårsløg
½ fed hvidløg
½ frisk rød chili
½ bundt persille
½ - 1 lime
1 tsk olie

Tilbehør

2 skiver grovbrød, 70 g

 

Sådan gør du

Skræl de søde kartofler og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem til de er helt møre. Hæld kogevandet fra og blend eller mos kartoflerne med en gaffel. Smag til med salt og peber.

Skær avocadoen og tomaten i små tern. Hak løg og hvidløg fint. Skær chilien igennem på langs, fjern kernerne og skær frugtkødet i små tern. Hak persillen groft.
Bland avocado, tomater, løg, hvidløg, chili og persille i en skål. Tilsæt saften af ½ lime og olie. Smag til med salt, peber og evt. mere limesaft.

Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, 1½-2 minutter på hver side.

Tips

  • Minutkoteletter, mørbradbøffer, medaljoner af grisefilet kan bruges i stedet for schnitzler.
  • Tilbehør kan også være rodfrugtmos af selleri, persillerod, pastinak, gulerødder mv.
  • Hokkaido græskar kan bruges i stedet for søde kartofler.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet fra svin.

Nu hedder det medaljon af filet fra gris. Tidligere hed udskæringen medaljon af svinefilet fra svin.

Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed det svinemørbrad fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 615 g af retten): 

Energi: 2566 kJ (611 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 65 g

kostfibre: 15 g

fedt: 20 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 418 kJ (100 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 3 g

fedt: 3 g