Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
salt og peber
2 tsk olie eller 1 spsk smør
Spinatsauce
½ frisk rød chili
1 løg
250 g champignon
200 g små spinatblade
½ tsk muskatnød
¾ dl fløde 13%
Tilbehør
1½ dl ris, fx blanding med vilde ris
Sådan gør du
Kog risene.
Fjern mellemvægge og frø fra chilien og hak den fint. Hak
løget groft og skær champignon i kvarte. Skyl spinaten.
Kødet
Dup
kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien i en stor pande ved kraftig
varme. Brun hurtigt kødet på begge sider. Skru ned til middel varme og steg 1½-2
minutter på hver side. Hold kødet varmt på en tallerken, fx med stanniol over. Brug
panden til spinatsaucen.
Spinatsauce
Svits chili, løg og champignon på
panden i ca. 2 minutter ved god varme. Tilsæt fintrevet muskatnød og fløde. Lad
saucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 minutter.
Tilsæt spinat
og evt. sky fra kødet. Vend det hurtigt rundt i saucen til spinaten er varm.
Smag saucen til med salt og peber. Servér den straks.
Tips
- I stedet for fløde 13% kan bruges piskefløde, men så bliver fedtindholdet en del højere.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel fra gris. Før hed det skinkeschnitzel fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 790 g af retten). Retten med fløde 13%:
Energi: 2286 kJ (544 kcal)
protein: 40 g
kulhydrat: 57 g
kostfibre: 8 g
fedt: 16 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 288 kJ (69 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Næringsindhold pr. person (ca. g af retten). Retten med piskefløde:
Energi: 2286 kJ (544 kcal)
protein: 40 g
kulhydrat: 57 g
kostfibre: 8 g
fedt: 16 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 288 kJ (69 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g