Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke a ca. 125 g
2 tsk olie
Ovnbagte rodfrugter
300 g kartofler
400 g rodfrugter f.eks. gulerødder, selleri, rødbede
½ spsk olie
salt og peber
Tzatziki
1 agurk
2-2½ dl fromage frais, kvark 1% eller græsk yoghurt 0,1%
1-2 fed hvidløg
evt. frisk mynte
Soja/ingefær-marinaden
10 g frisk ingefær
1-2 fed hvidløg
3 spsk soja sauce
2 spsk honning eller sirup
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220 grader. Skær kartofler og rodfrugter i grove stykker. Vend dem med olie, salt og peber. Læg dem i ét lag på en bageplade med bagepapir. Bag dem møre og gyldne i ovnen ca. 35 minutter.
Riv agurken groft og lad det dryppe af i en sigte. Tryk det sidste væde af agurkerne. Smag fromage frais til med knust hvidløg, salt, peber og evt. hakket mynte. Rør agurken i lige før servering og smag til.
Hak ingefær og hvidløg fint og kom det i en gryde sammen med soja og sirup. Kog det igennem 3 minutter og tag det af varmen.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Del evt. hver schnitzel i to stykker. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side. Pensl dem med soja/ingefærmarinaden.
Tips
- Overhold stegetiden for kødet, hvis det får for meget, bliver det tørt.
- Minutkoteletter, medaljoner af grisefilet og mørbradbøffer kan bruges i stedet for schnitzler.
- Rodfrugterne kan varieres efter fantasi og smag. Sweet potatoes, kålrabi, persillerod, pastinak og jordskokker kan også bruges.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel fra gris. Før hed udskæringen skinikeschnitzel fra svin.
Nu hedder det kotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet fra svin.
Nu hedder det medaljon fra gris. Før hed udskæringen medaljon fra svin.
Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 785 g af retten):
Energi: 2479 kJ (590 kcal)
protein: 49 g
kulhydrat: 64 g
kostfibre: 9 g
fedt: 13 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 316 kJ 75( kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 1 g
Ca. 300 g frugt og grønt pr. person