Schnitzler med persillerødder a la creme

Spændende ret med magert kød fra gris og lækre grove grøntsager. Serveres med kartofler til.

Af Pernille Bækgaard | Efterår, Hele året, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skinkeschnitzler med persillerødder a la creme

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a 125 g
salt og peber
2 tsk olie

Persillerødder a la creme
3-4 persillerødder, ca. 300 g
1 dl fløde 18%
½ -1 spsk dijonsennep
1 bundt persille - gerne bredbladet

 

Tilbehør

500 g kartofler

Sådan gør du

Kog kartoflerne.

Skær persillerødderne i tynde skiver på skrå. Kog dem med fløde og ½ dl vand, til de er møre. Rør sennep i og vend med hakket persille. Smag til med sennep, salt og peber.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg færdig, 1½-2 minutter på hver side.

Tips

  • Minutkoteletter, medaljoner af grisefilet og mørbradbøffer kan bruges i stedet for schnitzler.
  • Pastinak eller gulerødder kan bruges i stedet for persillerødder. Gulerødder smages til med fintrevet ingefær i stedet for sennep.
  • Fløde 9% eller piskefløde kan bruges i stedet for fløde 18%.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

Nu hedder det medaljon af filet fra gris. Tidligere hed udskæringen medaljon af svinefilet fra svin.

Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed det svinemørbrad fra svin.

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 530 g af retten). Med fløde 9%: 

Energi: 1849 kJ (440 kcal)

protein: 37 g

kulhydrat: 40 g

kostfibre: 11 g

fedt: 12 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 350 kJ (83 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 530 g af retten). Med fløde 18%: 

Energi: 2012 kJ (479 kcal)

protein: 37 g

kulhydrat: 40 g

kostfibre: 11 g

fedt: 17 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 380 kJ (91 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 530 g af retten). Med fløde 38%: 

Energi: 2361 kJ (562 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 39 g

kostfibre: 11 g

fedt: 27 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 446 kJ (106 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g