Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
Salt og peber
2 tsk olie
Lynstegte grøntsager
1 løg, gerne rødløg
200 g pastinak eller persillerod
2 gulerødder, ca. 150 g
200 g broccoli i buketter
Sojasauce
Frisk timian eller andet kryddergrønt
Sådan gør du
Hak løget.
Skær pastinakken i tynde stave, gulerødderne i tern og broccolien i små buketter.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, 1½-2 minutter på hver side. Tag kødet af panden og dæk med stanniol.
Steg løg, pastinak og gulerødder på panden nogle minutter under omrøring. Tilsæt broccoli og steg igen nogle minutter, til grøntsagerne er lige netop møre, men stadig sprøde. Smag til med sojasauce, salt og peber. Pynt med timianblade.
Tips
- Skær en lille flig af det ene hjørne af schnitzlen og tjek, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det steges lidt mere på begge sider. Hvis det er svagt rosa, vil det være lige netop gennemstegt ved servering, da temperaturen stiger i kødet, efter det er taget af panden.
- Medaljoner af filet fra gris eller mørbradbøffer kan bruges i stedet for schnitzler.
- Teriyaki sauce, østerssauce eller Sambal olek kan bruges i stedet for sojasauce.
- Grøntsagerne kan varieres efter årstid og smag.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Nu hedder det medaljon af kam fra gris. Før hed udskæringen medaljon af svinekam fra gris.
Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 460 g af retten):
Energi: 1330 kJ (317 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 19 g
kostfibre: 11 g
fedt: 8 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 291 kJ (69 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 4 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Ca. 300 g frugt og grønt pr. person