Schnitzler med kartoffelbåde og grøntsagsfad

Schnitzler med kartoffelbåde og grøntsagsfad

Af Hanne Birkum Petersen og Kirsten Marie Pedersen | Efterår, Forår, Sommer | For nybegyndere, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen


Skinkeschnitzler med kartoffelbåde og grøntsagsfad

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2 personer

Kartoffelbåde
400 g store kartofler
1 spsk olie
½ tsk oregano
½ tsk salt
Lidt peber

Skinkeschnitzler
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tyk, à ca. 125 g
½ tsk salt
Lidt peber
25 g smør eller margarine

Grøntsagsfad
150 g blomkål i buketter
2 tomater, ca. 150 g
2/3 agurk, ca. 200 g

Sådan gør du

Kartoffelbåde

  1. Læg bagepapir på en bageplade.
  2. Skrub eller skræl kartoflerne.
  3. Skær kartoflerne i både.
  4. Kom olie, oregano, salt og peber i en skål.
  5. Kom kartoffelbådene i skålen og bland.
  6. Hæld kartoffelbådene ud på bagepladen.
  7. Tænd varmluftsovnen på 225 grader.
  8. Sæt kartoffelbådene i ovnen. Bag dem i ca. 20 minutter, til de er møre.

Skinkeschnitzler

  1. Del hver schnitzel i to.
  2. Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle.
  3. Drys salt og peber på schnitzlerne.
  4. Kom smørret på en pande.
  5. Smelt smørret. Lad det bruse og blive lysebrunt.
  6. Læg schnitzlerne på panden. Brun dem 30 sekunder på hver side.
  7. Skru ned. Steg dem 1½-2 minutter på hver side.
  8. Skær en lille flig af det ene hjørne og kontroller, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal du stege det ca. 1 minut mere på hver side.

Grøntsagsfad

  1. Skyl blomkålen og del den i små buketter. Læg blomkålsbuketterne i et fad.
  2. Skyl tomaterne og skær dem i både. Læg tomatbådene i fadet.
  3. Skyl agurken og skær den i terninger. Læg agurketerningerne i fadet.
  4. Bland grøntsagerne.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed det skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 595 g af retten): 

Energi: 2001 kJ (476 kcal)

protein: 34 g

kulhydrat: 37 g

kostfibre: 7 g

fedt: 20 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 335 kJ (80 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 6 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g

 

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo