Schnitzler med kål- og æblejordskokkompot

Lækker fyldig anretning med schnitzler fra gris og kompot af bacon, æbler, jordskokker og kål. Æble-jordskokblandingen kan også bruges til buffet eller frokostbord som tilbehør til stegte, sprængte eller røgede grisekødsretter.

Af Erwin Lauterbach | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, à ca. 125 g
Salt og peber
20 g smør
1 spsk kapers
1 citron
½-1 skalotteløg

Kål- og æblejordskokkompot
25-50 g bacon
2 madæbler, fx Belle de Boskoop
2-3 jordskokker, 150 g
250 g savoj-, spids-, eller hvidkål
½ bundt purløg

Sådan gør du

Skær bacon i tern. Skræl æbler og jordskokker og skær dem i stykker. Rist bacon og jordskokker i en gryde. Læg låg på og kog, til jordskokkerne er møre. Tilsæt æbler og kog, til æblerne er møre og evt. kogt lidt ud. Smag til med salt, peber og citronsaft. Form evt. kompotten i en kop.

Bland kapers, 1 tsk fintrevet citronskal og løg i tynde ringe.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg færdig 1½-2 minutter på hver side.

Kog kålbladene og klip purløget.

Tips

  • Æble-jordskokblandingen kan tilberedes i god tid. Den kan serveres varm eller kold.
  • Muskat, enebær og timian passer fint til æble-jordskokblandingen. 
  • Æble-jordskokblandingen kan også bruges til buffet eller frokostbord som tilbehør til stegte, sprængte eller røgede grisekødsretter.
  • Æble-jordskokblandingen kan tilsættes lidt mørkt øl under tilberedningen.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel af inderlår af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af skinkeinderlår af skinke fra svinekød.  

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 500 g af retten): 

Energi: 1820 kJ (435 kcal)

Protein: 36 g

Kulhydrat: 27 g

Kostfibre: 8 g

Fedt: 19 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 368 kJ (88 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 5 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 4 g