Schnitzler med grøntsagspasta

Grøntsagsfyldt sund hverdagsmad, hurtig og nem at tilberede.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g 
salt og peber
10 g smør eller margarine

175 g frisk eller 125 g tørret båndpasta
250 g broccoli
2-3 forårsløg eller ca. 10 cm porre
3 tomater
evt. 6 soltørrede tomater
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie 
2-3 spsk frisk basilikum eller 1½ tsk tørret
2 spsk persille

Sådan gør du

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.

Skær broccoli i små buketter, og stilken i små tern. Kog det ca. 5 minutter i letsaltet vand. Skær forårsløgene i lange skrå skiver. Skær tomaterne i store tern. Klip eller skær de tørrede tomater i strimler. Hak hvidløget fint.

Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent på en pande ved kraftig varme. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider. Skru ned til middelvarme, og steg dem færdige, 1½-2 minutter på hver side. 

Svits tørrede tomater, forårsløg, tomater og hvidløg 2 minutter i en gryde i olien. Krydr med salt og peber samt basilikum, hvis der bruges tørret basilikum. Lad det simre under låg 3-4 minutter.
Anret tomatblanding og broccoli på et fad sammen med afdryppet båndpasta, og pynt med friskhakket basilikum eller persille.

Tips

  • Frisk basilikum tilsættes lige før servering.
  • Retten kan laves med dåsetomater, men væden skal hældes fra, ellers bliver grøntsagspastaen for fugtig.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 595 g af retten): 

Energi: 2319 kJ (552 kcal)

protein: 44 g

kulhydrat: 52 g

kostfibre: 11 g

fedt: 16 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 389 kJ (93 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g



Ca. 260 g frugt og grønt pr. person


6 om dagen logo