Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, à ca. 125 g
Salt og peber
1 spsk olie
Pasta og broccoli
150 g pasta, fx bånd
250 g broccoli
50 g feta
1 bundt dild
1 spsk citronsaft
2 skiver lufttørret skinke i skiver, fx parmaskinke
Sådan gør du
Kog pastaen.
Del broccolien i små buketter. Kom dem i vandet til pastaen og kog dem med de sidste 3 minutter af kogetiden. Hæld pasta og broccoli i en si. Kom det afdryppet tilbage i gryden.
Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side. Tag kødet af panden.
Mos fetaen med en gaffel i en skål. Rør 2-3 spsk klippet dild i. Smag til med citronsaft. Fordel halvdelen af fetablandingen oven på kødet. Vend resten i pastaen og broccolien. Skær parmaskinke i strimler og vend dem i pastablandingen. Smag til med salt og peber.
Tips
- I stedet for broccoli kan bruges fx grønne asparges skåret i 3-4 cm lange stykker.
- I stedet for schnitzler kan bruges medaljoner af filet fra gris eller minutkoteletter.
- Friskrevet parmesan kan serveres til.
- Sorte oliven kan drysses over pastaen.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
Nu hedder det filet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinefilet fra svin.
Nu hedder det medaljoner fra gris. Tidligere hed udskæringen medaljoner fra svin.
Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 425 g af retten):
Energi: 2642 kJ (629 kcal)
protein: 54 g
kulhydrat: 53 g
kostfibre: 12 g
fedt: 20 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 622 kJ (148 kcal)
protein: 13 g
kulhydrat: 12 g
kostfibre: 3 g
fedt: 5 g