Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 okse eller kalveschnitzler (tyndstegsfilet eller tykstegsfilet) 1½ cm tykke, ca. 125 g
2 tsk olie og 1 tsk smør til stegning
Grøntsager:
1 spidskål (ca. 500 g)
1 bundt grønne asparges (ca. 150 g)
1 skalotteløg
1 lille fed hvidløg
2 tsk. smør
½ dl hønsebouillon
¾ dl fløde 13 %
salt og peber
½ citron
en knivspids revet muskatnød
2 bundter dild
Sådan gør du
Pil de yderste blade af spidskålen, halver den, skær stokken ud og skær kålen i smalle strimler.
Knæk den nederste træde del af aspargesene af og skær dem i korte stykker.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint.
Varm smør i en sauterpande ved svag varme. Lad løgene blive klare i smørret.
Skru op til god varme, tilsæt bouillon, asparges og kålstrimler. Rør rundt mens bouillonen damper væk. Tilsæt fløde, salt, peber, 2-3 dråber citronsaft og revet muskatnød.
Skru helt ned, og lad det simre i 15-20 sekunder under låg. Vend klippet dild i lige før servering.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olie og smør op ved god varme på en meget stor stegepande. Læg kødet på, når fedtstoffet har bruset af. Brun kødet 1 minut, vend og brun den anden side 1 minut. Skru ned til middel varme og steg til saften kommer op på overfladen. Vend og steg på den anden side til saften kommer op. Stegetid i alt 4-6 minutter.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 36%
Kulhydrat 39%
Fedt 25%
1595 kJ - 382 kcal