Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
Salt
Peber
15 g smør
Tomatconkassé
6 tomater
1 lille løg
½ spsk olie
1 dl creme fraiche, 18%
1 spsk dijonsennep
1 bundt persille
Tilbehør
3 dl fuldkornsris
200 g ristet julesalat eller kogt broccoli
Sådan gør du
Tomatconkassé
- Fjern skind og kerner fra tomaterne.
- Skær dem i små tern.
- Svits hakket løg i olie i en gryde.
- Tilsæt tomatkødet og kog ved svag varme i ca. 10 minutter.
- Rør creme fraiche og sennep i og varm det langsomt igennem.
- Kraftig varme vil få det til at skille.
- Smag til med salt, peber og hakket persille.
Kødet
- Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Lad smørret blive gyldent på en pande ved kraftig varme.
- Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider.
- Skru ned til middel varme, og steg dem færdige, 1½-2 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Tilbehør
- Kog risene som anvist på emballagen.
- Snit julesalat og rist på panden eller kog broccoli.
Tips
- Tilsæt lidt majsstivelse til creme fraichen før den tilsættes tomatblandingen, så skiller den ikke så nemt.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 135 g af retten):
Energi: 2113 kJ (503 kcal)
protein: 38 g
kulhydrat: 53 g
kostfibre: 7 g
fedt: 14 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 1550 kJ (369 kcal)
protein: 28 g
kulhydrat: 39 g
kostfibre: 5 g
fedt: 10 g