Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a 125 g
Salt og peber
½-1 tsk tørret oregano
2 tsk olie
Tomatbruschetta
4-5 tomater, ca. 500 g
1 rødløg
1 fed hvidløg
Brød, gerne groft, 125 g
1 tsk olie
Evt. frisk mynte, basilikum eller dild
Tilbehør
25-50 g salat
Sådan gør du
Skær tomaterne i tern. Hak løg og hvidløg fint. Smag til med salt og peber.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og oregano.
Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Brun hurtigt på hver side. Skru ned til middel varme og steg 1½ -2 minutter på hver side til det stadig er svagt rosa indeni.
Tag kødet af panden og kasser stegefedtet. Skær kødet i tynde strimler.
Rist brødet i olie på panden.
Tips
- Minutkoteletter, medaljoner af filet royal og mørbradbøffer kan bruges i stedet for schnitzler af inderlår fra gris.
- Steg kødet ½ minut ekstra, hvis det skal være netop gennemstegt. Magert kød bliver tørt, hvis det steges for længe.
- Flæk evt. et flutes på langs til retten. Server evt. brødet for sig og spis det til salaten.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam fra svin.
Nu hedder det filet royal, hel af kam fra gris. Før hed udskæringen filet royal, hel af svinekam fra svin.
Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 520 g af retten):
Energi: 1768 kJ (421 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 41 g
kostfibre: 10 g
fedt: 11 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 339 kJ (81 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person