Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
Salt
Peber
2 tsk olie, fx rapsolie
Tomat-agurkesalsa
2 tomater
¼ agurk
¼ løg
1 fed hvidløg
2 spsk ketchup
Evt. 1/5-1/4 chili
Glaserede forårsløg
10 forårsløg
½ spsk olie, fx rapsolie
½-1 skalotteløg
½ dl friske krydderurter, fx kørvel, persille og dild
Tilbehør
150 g fuldkornspasta
Sådan gør du
Tomat-agurkesalsa
- Kom tomater i kvarte, skrællet agurk i grove stykker, løg, hvidløg og ketchup i en hurtighakker eller foodprocessor.
- Hak det lidt groft.
- Smag til med salt og peber og evt. chili, hvis salsaen ønskes stærk.
Tilbehør
- Kog pastaen.
Glaserede forårsløg
- Kog forårsløg i en dyb pande eller en stor gryde i 1 dl letsaltet vand med olien i.
- Kog uden låg - så alt vandet fordamper - til løgene er møre, men stadig har bid.
- Vend finthakket løg og krydderurter i lige før servering.
Kødet
- Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Varm olien på panden ved kraftig varme.
- Brun hurtigt kødet på begge sider.
- Skru ned til middel varme og steg 1½-2 minutter på hver side.
Tips
- Man kan nøjes med én af de nævnte krydderurter til forårsløgene. Man kan også blande salvie eller koriander sammen med de tre nævnte krydderurter, hvis man vil have en spændende blanding.
- I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil man have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed det skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 645 g af retten):
Energi: 2276 kJ (542 kcal)
protein: 40 g
kulhydrat: 61 g
kostfibre: 13 g
fedt: 12 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 352 kJ (84 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 2 g