Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 350 g
2 stk soltørrede tomater
½ bundt persille
1 skive mild ost
Salt
Peber
2 tsk olie
1½ dl bouillon eller vand
1 tsk majsstivelse
Kødnåle
Tilbehør
150 g pasta
1 gulerod
Sådan gør du
Soltørrede tomater
- Dæk de soltørrede tomater med kogende vand og stil dem til side.
Kødet
- Skær schnitzlerne midt over. Læg dem i en plastpose og bank dem tyndere med den flade side af en kødhammer.
- Tag dem ud af plastposen.
- Dup dem tørre med køkkenrulle.
- Hak persillen.
- Skær osten i 4 strimler.
- Kom salt og peber på de 4 kødstykker og fordel persillen ovenpå.
- Tag tomaterne op af vandet og pres vandet af dem. Skær tomaterne i halve.
- Læg et stykke på tværs af de 4 kødstykker og ovenpå en strimmel ost.
- Rul kødet sammen om fyldet og hold det fast med en kødnål.
Pasta
- Kog pastaen.
- Tilsæt gulerod skåret i 5 cm lange, tændstiktynde stave de sidste 5 minutter af kogetiden.
- Hæld vandet fra.
Kødet, fortsat
- Varm olien ved god varme i en gryde. Brun kødrullerne på alle sider.
- Tilsæt væsken. Skru ned på svag varme. Kog rullerne under låg i ca. 8 minutter. Vend dem efter ca. 4 minutter.
- Læg dem op på en tallerken. Dæk med stanniol, så de holdes varme.
Sauce
- Udrør majsstivelsen med 1 spsk koldt vand og pisk det i skyen.
- Kog saucen igennem. Smag den til med salt og peber.
- Si eventuelt saucen.
Tips
- Soltørrede tomater fås også i olie, og de skal ikke i kogende vand før brug.
- Kødrullerne kan gøres klar nogle timer i forvejen og gemmes i køleskabet til kødet skal steges.
- Kødrullerne kan fyldes med fx Parmaskinke, salvie og evt. feta eller æbler, svesker og back bacon - alt efter smag og fantasi.
- Saucen kan jævnes med saucejævner.
- Bønner, squash i stave, porreringe eller andre grøntsager kan koges sammen med pastaen.
Energifordeling
-