Schnitzler af inderlår fra gris med soltørrede tomater

Lækre ruller af schnitzler af inderlår fra gris med fyld af ost og soltørrede tomater. Serveres sammen med pasta med gulerod og skysauce.

Af Inge Lotz | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 350 g 
2 stk soltørrede tomater
½ bundt persille
1 skive mild ost
Salt
Peber 
2 tsk olie
1½ dl bouillon eller vand
1 tsk majsstivelse 
Kødnåle

Tilbehør

150 g pasta 
1 gulerod

Sådan gør du

Soltørrede tomater

  1. Dæk de soltørrede tomater med kogende vand og stil dem til side.

Kødet

  1. Skær schnitzlerne midt over. Læg dem i en plastpose og bank dem tyndere med den flade side af en kødhammer.
  2. Tag dem ud af plastposen.
  3. Dup dem tørre med køkkenrulle.
  4. Hak persillen.
  5. Skær osten i 4 strimler.
  6. Kom salt og peber på de 4 kødstykker og fordel persillen ovenpå.
  7. Tag tomaterne op af vandet og pres vandet af dem. Skær tomaterne i halve.
  8. Læg et stykke på tværs af de 4 kødstykker og ovenpå en strimmel ost.
  9. Rul kødet sammen om fyldet og hold det fast med en kødnål.

Pasta

  1. Kog pastaen.
  2. Tilsæt gulerod skåret i 5 cm lange, tændstiktynde stave de sidste 5 minutter af kogetiden.
  3. Hæld vandet fra.

Kødet, fortsat

  1. Varm olien ved god varme i en gryde. Brun kødrullerne på alle sider.
  2. Tilsæt væsken. Skru ned på svag varme. Kog rullerne under låg i ca. 8 minutter. Vend dem efter ca. 4 minutter. 
  3. Læg dem op på en tallerken. Dæk med stanniol, så de holdes varme.

Sauce

  1. Udrør majsstivelsen med 1 spsk koldt vand og pisk det i skyen.
  2. Kog saucen igennem. Smag den til med salt og peber.
  3. Si eventuelt saucen.

Tips

  • Soltørrede tomater fås også i olie, og de skal ikke i kogende vand før brug.
  • Kødrullerne kan gøres klar nogle timer i forvejen og gemmes i køleskabet til kødet skal steges.
  • Kødrullerne kan fyldes med fx Parmaskinke, salvie og evt. feta eller æbler, svesker og back bacon - alt efter smag og fantasi.
  • Saucen kan jævnes med saucejævner.
  • Bønner, squash i stave, porreringe eller andre grøntsager kan koges sammen med pastaen.

Energifordeling

-