Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 voksne + 2 små børn
3 schnitzler á 125 g, ca. 1½ cm tykke
Salt
Peber
15 g smør
250 g champignon
Ca. 350 g frisk spinat eller frossen hel spinat, optøet
1-2 fed hvidløg
250 g tørret pasta
1 dl piskefløde
Frisk basilikum
Salt
Peber
Sådan gør du
- Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle og krydr med peber.
- Lad smørret blive gyldent på en pande med kraftig varme.
- Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider.
- Skru ned til middel varme og sted dem færdige ½-2 minutter på hver side.
- Tag kødet af panden og hold det varmt.
- Skær champignonerne i skiver og steg dem på panden.
- Skyl den friske spinat grundigt.
- Pres den optøede spinat for væde, hak den groft. Vend spinaten i champignonerne.
- Læg låg på og lad det simre 5 minutter.
- Smag til med salt, peber og evt. presset hvidløg.
- Kog pastaen efter anvisning på pakke og hæld den i en sigte.
- Hæld fløden i pastagryden og lad den få et opkog.
- Tilsæt 1 dl kogende vand og hakkede basilikum blade, smag til med salt og peber og vend pastaen i.
TIL BARNET OVER 12 MÅNEDER
- Skær kødet ud i mindre stykker og anret pasta, spinat og svampe hver for sig.
- Tilsæt ½ tsk smør.
TIL SPÆDBARNET (7-10 MÅNEDER)
- Mos nogle skefulde grønsager, pasta og 2-3 cm stegt schnitzel i en hurtighakker eller persillehakker
- Tilsæt 1 tsk smør.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Næringsindhold hele retten:
Energi: 2665 kJ (635 kcal)
protein: 43 g
kulhydrat: 58 g
kostfibre: 12 g
fedt: 23 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 364 kJ (87 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g