Schnitzler af inderlår fra gris med pasta og basilikumfløde

Lækre schnitzler med champignon og hakket spinat hertil pasta vendt i basilikum-flødesauce. Beregnet til to voksne og to små børn.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skinkeschnitzler med pasta og basilikumfløde

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 voksne + 2 små børn

3 schnitzler á 125 g, ca. 1½ cm tykke 
Salt
Peber 
15 g smør

250 g champignon
Ca. 350 g frisk spinat eller frossen hel spinat, optøet
1-2 fed hvidløg

250 g tørret pasta
1 dl piskefløde
Frisk basilikum
Salt
Peber

Sådan gør du

  1. Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle og krydr med peber.
  2. Lad smørret blive gyldent på en pande med kraftig varme.
  3. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider.
  4. Skru ned til middel varme og sted dem færdige ½-2 minutter på hver side.
  5. Tag kødet af panden og hold det varmt.
  6. Skær champignonerne i skiver og steg dem på panden.
  7. Skyl den friske spinat grundigt.
  8. Pres den optøede spinat for væde, hak den groft. Vend spinaten i champignonerne.
  9. Læg låg på og lad det simre 5 minutter.
  10. Smag til med salt, peber og evt. presset hvidløg.
  11. Kog pastaen efter anvisning på pakke og hæld den i en sigte.
  12. Hæld fløden i pastagryden og lad den få et opkog.
  13. Tilsæt 1 dl kogende vand og hakkede basilikum blade, smag til med salt og peber og vend pastaen i.

TIL BARNET OVER 12 MÅNEDER

  1. Skær kødet ud i mindre stykker og anret pasta, spinat og svampe hver for sig.
  2. Tilsæt ½ tsk smør.

TIL SPÆDBARNET (7-10 MÅNEDER)

  1. Mos nogle skefulde grønsager, pasta og 2-3 cm stegt schnitzel i en hurtighakker eller persillehakker
  2. Tilsæt 1 tsk smør.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

 

Næringsindhold hele retten: 

Energi: 2665 kJ (635 kcal)

protein: 43 g

kulhydrat: 58 g

kostfibre: 12 g

fedt: 23 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 364 kJ (87 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 2 g

fedt: 3 g