Schnitzler af inderlår fra gris med forårsgrønt

Skøn og hurtig hverdagsret med magert kød, kartofler og masser af lækre grøntsager.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Forår | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skinkeschnitzler med forårsgrønt

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g 
Salt
Peber
1 spsk olie
75 g peberflødeost

Forårsgrønt
4 gulerødder
2 squash
2½ dl grøntsagsbouillon
4 soltørrede tomater
1 spsk vineddike

Tilbehør

800 g kartofler

 

Sådan gør du

Forårsgrønt

  1. Skær gulerødder og squash i skrå skiver.
  2. Varm bouillon op i en gryde, tilsæt gulerødder, og lad dem småkoge 2 - 3 minutter under låg.
  3. Kom squash, tørrede tomater i små tern og vineddike i gryden, og kog grøntsagerne ca. 5 minutter under låg til de er næsten møre, men stadig lidt sprøde.
  4. Hæld væden fra grøntsagerne. 

Schnitzler af inderlår fra gris

  1. Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Varm olien på en pande ved kraftig varme.
  4. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider.
  5. Skru ned til middel varme og steg dem 1½-2 minutter på hver side.
  6. Skær osten i skiver, og fordel dem på schnitzlerne. 

Tips

  • I stedet for schnitzler af inderlår fra gris kan bruges medaljoner af grisefilet eller minutkoteletter.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

Nu hedder det medaljon af grisefilet. Tidligere hed det medaljon af svinefilet.

Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Tidligere hed det svinekotelet af svinekam.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 625 g af retten): 

Energi: 1754 kJ (418 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 41 g

kostfibre: 7 g

fedt: 11 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 281 kJ (67 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 7 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g