Schnitzler af inderlår fra gris med appelsincouscous

Lynhurtig, frisk og sund hverdagsret med saftigt kød og appelsincouscous med sorte oliven og frisk mynte.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skinkeschnitzler med appelsincouscous

Tilberedningstid

Ca. 15 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, à ca. 125 g
Salt
Peber
1 spsk olie, fx rapsolie

Appelsincouscous
2 dl bouillon
1½ dl couscous
2 appelsiner
½ rødløg eller 2 forårsløg
1 spsk olivenolie
10 sorte oliven i saltlage
Evt. friske mynteblade

Sådan gør du

Tilbehør

  1. Kog bouillonen i en gryde og kom couscoussen i.
  2. Fjern gryden fra varmen og lad couscoussen trække 5 minutter.
  3. Løft op i den med en gaffel et par gange. 

Kødet

  1. Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Varm olien på en pande ved god varme.
  4. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider.
  5. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side, til de netop er gennemstegte.
  6. Tag kødet af panden.

Appelsincouscous

  1. Stil appelsinerne på et skærebræt og skær enderne af.
  2. Skær skallen og den hvide hinde af appelsinerne med en skarp kniv.
  3. Skær appelsinerne i ca. ½ cm tykke skiver og herefter i kvarte.
  4. Skær løget i tynde både.
  5. Vend appelsinstykker, løgbåde og olivenolie i couscoussen.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Pynt med oliven og evt. mynteblade.

Tips

  • I stedet for appelsin kan bruges klementiner i halve både.
  • I stedet for schnitzler kan bruges medaljoner af grisefilet eller minutkoteletter.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

Nu hedder det medaljon af grisefilet. Tidligere hed udskæringen svinemedaljon af svinefilet. 

Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 505 g af retten): 

Energi: 2398 kJ (571 kcal)

protein: 37 g

kulhydrat: 57 g

kostfibre: 8 g

fedt: 19 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 474 kJ (113 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g