Schnitzler af inderlår fra gris med æble-jordskokkompot

Hurtig, lækker ret med schnitzler pyntet med tynde løgringe blandet med kapers og fintrevet citronskal hertil brød, æble-jordskokkompot og kogte kålblade med et drys purløg.

Af Erwin Lauterbach | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, 6 om dagen


Skinkeschnitzler med æble-jordskokkompot

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
Salt
Peber
20 g smør
1 spsk kapers
1 citron
½-1 skalotteløg

Æble-jordskokkompot
25-50 g bacon
2 madæbler, fx Belle de Boskoop
2-3 jordskokker, 150 g
6 kålblade, fx savojkål
½ bundt purløg

Tilbehør

150 g fuldkornsbrød

Sådan gør du

Æble-jordskokkompot

  1. Skær bacon i tern.
  2. Skræl æbler og jordskokker og skær dem i stykker.
  3. Rist bacon og jordskokker i en gryde.
  4. Læg låg på og kog, til jordskokkerne er møre.
  5. Tilsæt æbler og kog, til æblerne er møre og evt. kogt lidt ud.
  6. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  7. Form evt. kompotten i en kop.

Kødet

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  2. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
  3. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider.
  4. Skru ned til middel varme og steg færdig 1½-2 minutter på hver side.
  5. Bland kapers, 1 tsk fintrevet citronskal og løg i tynde ringe. Læg blandingen på schnitzlerne ved servering. 

Tilbehør

  1. Kog kålbladene og klip purløget.
  2. Skær brødet i skiver.

Tips

  • Æble-jordskokblandingen kan tilberedes i god tid. Den kan serveres varm eller kold.
  • Røget spæk kan bruges i stedet for bacon.
  • Muskat, enebær og timian passer fint til æble-jordskokblandingen. 
  • Æble-jordskokblandingen kan også bruges til buffet eller frokostbord som tilbehør til stegte, sprængte eller røgede grisekødsretter.
  • Æble-jordskokblandingen kan tilsættes lidt mørkt øl under tilberedningen.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.

Nu hedder det bacon fra gris. Tidligere hed udskæringen bacon fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 500 g af retten): 

Energi: 2499 kJ (595 kcal)

protein: 39 g

kulhydrat: 63 g

kostfibre: 10 g

fedt: 19 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 498 kJ (119 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 13 g

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g



Ca. 300 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo