Schnitzler af inderlår fra gris fra Umbrien

Lækre panerede schnitzler med fyld af ost, spegeskinke og salvie hertil brød og ovnbagte, krydrede grøntsager.

Af Hanne Bloch | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tyk, a ca. 125 g 
2 skiver spegeskinke
4 skiver mozzarellaost eller 2 spsk revet
4 friske salvieblade eller 1 tsk tørret
Kødnåle
3 spsk fint rasp
2 spsk hvedemel
Salt
Peber 
2 spsk olivenolie

Stegte, marinerede grøntsager
800 g grøntsager, minimum 3 slags af følgende:
Tomater, aubergine, squash, blegselleri, fennikel, løg, peberfrugt
3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 spsk vineddike
2 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret

Tilbehør

200 g italiensk brød

 

Sådan gør du

Stegte, marinerede grøntsager

  1. Skær grøntsagerne i passende mundrette stykker.
  2. Hak hvidløg groft.
  3. Rør olie og vineddike sammen og tilsæt timian.
  4. Vend grøntsagerne heri. Kom dem i et ovnfast fad og "bag" dem i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.
  5. Vend jævnligt grøntsagerne under stegningen.

Kødet

  1. Læg schnitzlerne i en plastpose og bank dem med den flade side af en kødhammer, til de er højst ½ cm tykke.
  2. Tag dem ud af plastposen.
  3. Dup dem tørre med køkkenrulle.
  4. Læg ½ skive spegeskinke, en skive mozzarellaost og salvie på den ene halvdel af schnitzlen.
  5. Fold den anden halvdel af schnitzlen over og hold sammen med kødnåle.
  6. Vend schnitzlerne i melblandet rasp krydret med salt og peber.
  7. Lad olien blive varm på en pande. Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider.
  8. Dæmp til middel varme og steg dem færdige i ca. 3 minutter på hver side.

Tilbehør

  1. Skær brødet i skiver, rist evt. brødet.

 

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 415 g af retten): 

Energi: 2243 kJ (534 kcal)

protein: 38 g

kulhydrat: 51 g

kostfibre: 6 g

fedt: 19 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 540 kJ (129 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 12 g

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g