Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a 125 g
Salt og peber
2 tynde skiver parmaskinke eller back bacon
4 blade frisk salvie
2-4 tandstikkere
2 tsk olie
Grønne ris
1 dl ris, gerne brune
½ squash, ca. 200 g
200 g ærter
Frisk estragon, dild, persille eller purløg
Tilbehør
½-1 citron
Sådan gør du
- Kog risene. Tilsæt squash i stave og ærter, så de koger med de sidste 5 minutter. Smag til med salt og peber.
- Vend ½-1 dl hakket kryddergrønt i ved servering.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg en skive skinke på hver skive kød, læg salvieblade på og fæst dem med en tandstikker. Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
- Læg kødet på, når olien er varm nok. Brun hurtigt på hver side. Skru ned til middel varme og steg ca. 2 minutter på hver side.
- Tag kødet af panden og kasser stegefedtet.
Tips
- Skær en lille flig af det ene hjørne af schnitzlen og tjek, at kødet er svagt rosa eller gennemstegt. Magert kød bliver tørt, hvis det steges for længe.
- Steg schnitzlerne ½ minut kortere, hvis de ønskes svagt rosa indeni.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår af skinke fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel af skinkeinderlår af skinke fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 610 g af retten):
Energi: 1952 kJ (465 kcal)
protein: 43 g
kulhydrat: 45 g
kostfibre: 8 g
fedt: 11 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 320 kJ (76 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 7 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g
Ca. 200 g frugt og grønt pr. person