Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 schnitzler af inderlår fra gris, ca. 500 g
1 spsk dijonsennep
4 skiver spege- eller pålægsskinke
1 spsk frisk eller 1 tsk tørret basilikum
salt og peber
1 spsk olie
evt. saucejævner
kødsnor - kødnåle
Pasta med smørdampede grøntsager
200 g tørret pasta eller 300 g frisk
20 g smør
2 gulerødder
½ squash, 150 g
¾ dl fløde 13%
2 spsk frisk eller 2 tsk tørret basilikum
Sådan gør du
Læg schnitzlerne mellem plastposer og bank dem tynde med en kødhammer. Dup
kødet tørt med køkkenrulle. Smør et lag sennep på schnitzlerne.
Læg skinken ovenpå og drys med basilikum, salt og
peber.
Rul dem sammen og bind med kødsnor eller brug
kødnåle. Brun rullerne på alle sider i olien. Hæld 1 dl vand ved og steg
kødet under låg ved svag varme i 10 minutter.
Tag rullerne op. Jævn evt. skyen til sauce og smag den til. Fjern snorene og skær rullerne i tynde skiver.
Kog pastaen som angivet på emballagen. Smelt smørret i en gryde, kom de groftrevne gulerødder og squash i og damp dem let i 2-3 minutter.
Tilsæt fløden og smag til med salt og peber. Kom pastaen i gryden, varm den igennem og bland den med de smørdampede grøntsager. Drys finthakket eller tørret basilikum over ved servering.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 480 g af retten):
Energi: 2326 kJ (554 kcal)
protein: 51 g
kulhydrat: 38 g
kostfibre: 6 g
fedt: 21 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 485 kJ (116 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g