Schnitzelruller med kartoffelmos

Nem og lækker ret som dine børn kan være med til at tilberede.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest


Skinkeruller med kartoffelmos

Tilberedningstid

Ca. 1½ time

Det skal du bruge

6 personer

Ca. 800 g schnitzler af inderlår fra gris
Salt og peber
150 g bacon i skiver
Kødsnor
20 g smør eller margarine
4 dl bouillon

Sauce
2 dl fløde 13%
1½ spsk majsstivelse
1 spsk citronsaft
2 tsk ribsgelé
Salt og peber
Kulør

Kartoffelmos
2 kg kartofler
25 g smør
4 dl let-, mini- eller skummetmælk 
Salt og peber

Pynt
Persille

Tilbehør

500 g ærter

Sådan gør du

  1. Skær hver schnitzel i 2 eller 3 stykker på tværs. Bank kødet ud med en kødhammer.
  2. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Drys det med salt og peber.
  3. Læg ½ skive bacon på hvert stykke kød. Rul dem sammen. Bind et stykke kødsnor omkring.
  4. Kom fedtstoffet i en gryde og lad det bruse af og blive lysebrunt. Brun rullerne ved fuld varme ad et par gange. Vask hænder. Tag alle rullerne op af gryden.
  5. Er der lidt bacon tilovers skæres det i tern og svitses. Kassér stegefedtet. Kom bouillonen i gryden og bring det i kog. Kom alle rullerne i gryden. Lad rullerne simre ved svag varme i 30-45 minutter.
  6. Imens laves kartoffelmosen. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
  7. Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Kog dem ca. 20 minutter til de er godt møre.
  8. Hæld vandet fra. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller håndmixer. 
  9.  Tilsæt kogende mælk. Rør smørret i. Smag til med salt og peber.
  10. Tag rullerne op. Fjern snoren.
  11. Kom majsstivelsen i en lille skål og rør det med fløden.
  12. Kom flødeblandingen i gryden til stegeskyen. Rør rundt. Kog saucen igennem. Smag til med citronsaft, ribsgelé, salt og peber. Kom kødet i igen. Varm hurtigt igennem.
  13. Lige inden servering pyntes kartoffelmosen med hakket persille.

 

Energifordeling

Nu hedder udskæringen schnitzel af inderlår fra gris. Før hed den skinkeschnitzel fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 755 g af retten): 

Energi: 2752 kJ (658 kcal)

Protein: 48 g

Kulhydrat: 72 g

Kostfibre: 10 g

Fedt: 18 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 364 kJ (87 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 9 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 2 g