Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
6 personer
Ca. 800 g schnitzler af inderlår fra gris
Salt og peber
150 g bacon i skiver
Kødsnor
20 g smør eller margarine
4 dl bouillon
Sauce
2 dl fløde 13%
1½ spsk majsstivelse
1 spsk citronsaft
2 tsk ribsgelé
Salt og peber
Kulør
Kartoffelmos
2 kg kartofler
25 g smør
4 dl let-, mini- eller skummetmælk
Salt og peber
Pynt
Persille
Tilbehør
500 g ærter
Sådan gør du
- Skær hver schnitzel i 2 eller 3 stykker på tværs. Bank kødet ud med en kødhammer.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Drys det med salt og peber.
- Læg ½ skive bacon på hvert stykke kød. Rul dem sammen. Bind et stykke kødsnor omkring.
- Kom fedtstoffet i en gryde og lad det bruse af og blive lysebrunt. Brun rullerne ved fuld varme ad et par gange. Vask hænder. Tag alle rullerne op af gryden.
- Er der lidt bacon tilovers skæres det i tern og svitses. Kassér stegefedtet. Kom bouillonen i gryden og bring det i kog. Kom alle rullerne i gryden. Lad rullerne simre ved svag varme i 30-45 minutter.
- Imens laves kartoffelmosen. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
- Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Kog dem ca. 20 minutter til de er godt møre.
- Hæld vandet fra. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller håndmixer.
- Tilsæt kogende mælk. Rør smørret i. Smag til med salt og peber.
- Tag rullerne op. Fjern snoren.
- Kom majsstivelsen i en lille skål og rør det med fløden.
- Kom flødeblandingen i gryden til stegeskyen. Rør rundt. Kog saucen igennem. Smag til med citronsaft, ribsgelé, salt og peber. Kom kødet i igen. Varm hurtigt igennem.
- Lige inden servering pyntes kartoffelmosen med hakket persille.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen schnitzel af inderlår fra gris. Før hed den skinkeschnitzel fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 755 g af retten):
Energi: 2752 kJ (658 kcal)
Protein: 48 g
Kulhydrat: 72 g
Kostfibre: 10 g
Fedt: 18 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 364 kJ (87 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g