Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
Salt
Peber
1 tsk olie
Kartoffelsalat
250 g små kartofler
2 spsk olivenolie
1 lime eller citron
1 rødløg
Purløg
1 bundt feldsalat eller rucolasalat
Tilbehør
150 g brød
Sådan gør du
- Skrab eller skrub kartoflerne, skær dem i tynde både og kog dem i en gryde med vand og salt.
- Når de er møre, hældes vandet fra.
- Læg dem i en skål. Hæld olie og ½-1 spsk citronsaft over og krydr med salt og peber. Lad dem trække i 10 minutter.
- Lige før servering vendes fintsnittet rødløg, 2 spsk purløg og feldsalat i.
- Smag salaten til med limesaft, salt og peber.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Varm 1 tsk olie på panden ved kraftig varme. Brun hurtigt kødet på begge sider. Skru ned til middel varme og steg 1½-2 minutter på hver side.
- Servér schnitzlerne og kartoffelsalat med lime og brød.
Tips
- Hvis ikke kødet duppes tørt med køkkenrulle, vil det koge på panden i stedet for at stege.
- Det er meget vigtigt at stegetiden på schnitzlerne overholdes nøje, hvis man vil være sikker på et velsmagende og saftigt resultat.
Energifordeling
-