Tilberedningstid
Ca. 15 minutter
Det skal du bruge
1 person
1 schnitzel 1 cm tyk, ca. 125 g
Salt og peber
Evt. ½ tsk tørret oregano
1 tsk olie
1/6 spidskål eller icebergsalat, ca. 1 dl
1 tomat
¼ peberfrugt
1 spsk fedtreduceret mayonnaise
½ tsk paprika, gerne røget
1 fuldkornsbolle, ca. 80 g
Sådan gør du
Snit kålen eller salaten - ca. 1 dl. Skær tomaten og peberfrugten i skiver. Rør mayonnaisen med paprika.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr det med salt, peber og evt. oregano. Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet ½ minut på hver side, skru lidt ned for varmen og steg det 1½ minut på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa indeni. Tag kødet af panden og skær det først i tynde strimler, lige før bollen gøres klar til servering.
Lun bollen på en brødrister eller på en pande og skær den over. Smør mayonnaiseblandingen på bollerne. Fordel salat på bunden af bollen. Læg kødet i strimler over og fordel tomat og peberfrugt over. Læg bolletoppen på.
Tips
- I stedet for schnitzel kan du bruge minutkoteletter, kalveschnitzler, oksebøf eller kyllingebryst. Du kan også bruge en rest kold steg uden fedtkanter i tynde skiver.
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af skinkeinderlår fra svin.
Nu hedder det minutkotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant af svinekam.
Næringsindhold pr. person (ca. 380 g af retten):
Energi: 1956 kJ (466 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 38 g
kostfibre: 10 g
fedt: 16 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 511 kJ (122 kcal)
protein: 10 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 3 g
fedt: 4 g