Schnitzel glaseret i honning og grønne peberkorn

Lækker schnitzel af inderlår fra gris glaseret i honning og grønne peberkorn. Serveres sammen med kogte kartofler og flødesauce.

Af Morten Nielsen | Forår, Hele året, Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 schnitzel af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g 
Salt
1 spsk olie

2 spsk honning
½ citron
3 tsk grønne peberkorn
Frisk timian

1 dl kaffefløde eller mælk
Salt
8 skalotteløg
12 champignoner
½ spsk olie
2 dl rødvin
2 spsk brun farin

Tilbehør

1 kg kartofler

 

Sådan gør du

Svits hele løg og svampe i olie i en gryde. Tilsæt rødvin og lad det koge op. Tilsæt brun farin og lidt salt og kog til rødvinen begynder at blive tyk og lægger sig om løg og svampe. Det tager ca. 15 minutter.

Rør honning med fintrevet skal af en halv citron, knuste/hakkede grønne peberkorn og lidt frisk hakket timian.

Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt schnitzlerne på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem 1 minut på hver side. Smør den ene side af schnitzlerne med honningblandingen. Vend derefter schnitzlerne forsigtig på panden, sørg for at panden ikke er for varm og steg 1 minut. 
Tag kødet af panden.
Kom kaffefløde på panden til sauce. Smag til med salt.

Energifordeling

Nu hedder det schnitzel fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 570 g af retten): 

Energi: 2306 kJ (549 kcal)

protein: 35 g

kulhydrat: 63 g

kostfibre: 6 g

fedt: 12 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 403 kJ (96 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g