Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 schnitzler af inderlår fra gris, 1 cm tykke, a ca. 125 g
2 tsk olie, fx rapsolie
Salt
Peber
2 tynde skriver serrano- eller parmaskinke
15-20 g parmesanost
Svampesalat
200 g svampe
Blandet salat, fx frisée og feldsalat
Dressing
1 spsk balsamico eddike
3 spsk olivenolie
Tilbehør
200 g fuldkornsflutes
Sådan gør du
Kødet
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Varm olien på panden ved kraftig varme.
- Brun hurtigt kødet på begge sider.
- Skru ned til middel varme og steg 1½-2 minutter på hver side.
- Kom en skive skinke og tynde skiver parmesanost på lige før servering.
Svampesalat
- Rist de skiveskåret svampe på panden i 2-3 minutter.
- Krydr med salt og peber.
- Kom svampene i en skål og vend dem med salaten.
- Hæld dressingen over og server straks.
Tilbehør
- Skær brødet i skiver, rist evt. brødet.
Tips
- Hvis ikke kødet duppes tørt med køkkenrulle, vil det koge på panden i stedet for at stege.
- Det er meget vigtigt at stegetiden på schnitzlerne overholdes nøje, hvis man vil være sikker på et velsmagende og saftigt resultat.
- Andre typer spegeskinke kan også bruges
Energifordeling
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Nu hedder det spegeskinke fra gris. Tidligere hed udskæringen spegeskinke fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 420 g af retten):
Energi: 3019 kJ (719 kcal)
protein: 46 g
kulhydrat: 55 g
kostfibre: 6 g
fedt: 34 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 716 kJ (171 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 2 g
fedt: 8 g