Sauté-skiver på grill med melonsalat

Lækker sommerlig anretning med gris på spid og en skøn salat af melon, agurk og tomater krydret med en dressing af lime, mynte og feta. Serveres med sukkerærter og brød til.

Af Vibeke Lehn | Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest, 6 om dagen, Grill


Sauté-skiver på grill med melonsalat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
spid af træ eller metal
2 tsk olie
salt og peber
½-1 spsk frisk eller ½ spsk tørret estragon

Salat
½ melon, fx Galia eller Cantaloupe
¼ agurk - evt. 1 skoleagurk
3 små tomater

Dressing
1 lime
½ tsk honning
2 tsk olivenolie
frisk mynte
40 g feta, gerne gedefeta

Tilbehør

200 g sukkerærter eller sugar snaps
2 små boller, 120 g

Sådan gør du

Skær melonen i kugler med et kuglejern eller skær den i tern. Skær agurken igennem på langs, fjern kerner og hak den groft. Skær tomaterne i kvarte.

Rør 1 spsk limesaft, honning og olie sammen, smag til med salt og peber. Vend salaten med dressingen og hakket mynte. Drys med smuldret fetaost.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og sæt skiverne på grillspid. Læg en flad hånd over kødet, så er det lettere at styre. Pensl kødet med olie og drys salt, peber og hakket estragon på. Grill sauté-skiverne på en meget varm grill ca. 1 minut på hver side.

Kog sukkerærterne i letsaltet vand i ca. 2 minutter.

Tips

  • Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Schnitzler eller minutkoteletter kan bruges i stedet for sauté-skiver.
  • Træspid skal ligge i vand nogle timer i forvejen, så de ikke brænder.
  • Sauté-skiver kan også steges på panden

Energifordeling

Nu hedder det sautéskiver af grisefilet. Før hed udskæringen sautéskiver af svinefilet.  

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 520 g af retten): 

Energi: 2183 kJ (522 kcal)

Protein: 43 g

Kulhydrat: 47 g

Kostfibre: 9 g

Fedt: 16 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 423 kJ (101 kcal)

Protein: 8 g

Kulhydrat: 9 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 3 g



Ca. 275 g frugt og grønt pr. person

 

6 om dagen logo