Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
spid af træ eller metal
2 tsk olie
salt og peber
½-1 spsk frisk eller ½ spsk tørret estragon
Salat
½ melon, fx Galia eller Cantaloupe
¼ agurk - evt. 1 skoleagurk
3 små tomater
Dressing
1 lime
½ tsk honning
2 tsk olivenolie
frisk mynte
40 g feta, gerne gedefeta
Tilbehør
200 g sukkerærter eller sugar snaps
2 små boller, 120 g
Sådan gør du
Skær melonen i kugler med et kuglejern eller skær den i tern. Skær agurken
igennem på langs, fjern kerner og hak den groft. Skær tomaterne i
kvarte.
Rør 1 spsk limesaft, honning og olie sammen, smag til med salt og
peber. Vend salaten med dressingen og hakket mynte. Drys med smuldret
fetaost.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og sæt skiverne på grillspid. Læg
en flad hånd over kødet, så er det lettere at styre. Pensl kødet med olie og
drys salt, peber og hakket estragon på. Grill sauté-skiverne på en meget varm
grill ca. 1 minut på hver side.
Kog sukkerærterne i letsaltet vand i ca.
2 minutter.
Tips
- Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Schnitzler eller minutkoteletter kan bruges i stedet for sauté-skiver.
- Træspid skal ligge i vand nogle timer i forvejen, så de ikke brænder.
- Sauté-skiver kan også steges på panden
Energifordeling
Nu hedder det sautéskiver af grisefilet. Før hed udskæringen sautéskiver af svinefilet.
Næringsindhold pr. person (ca. 520 g af retten):
Energi: 2183 kJ (522 kcal)
Protein: 43 g
Kulhydrat: 47 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 16 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 423 kJ (101 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 3 g
Ca. 275 g frugt og grønt pr. person