Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g sauté-skiver af filet fra gris, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke.
½ spsk olie
1 spsk majsstivelse
Tamarimarinade
½ dl tamari
1 spsk olie
Grøntsager
8 små nye gulerødder med top
8 små sommerløg
salt
200 g bønner
spansk kørvel
arametang
tamari
Tilbehør
1 kg nye kartofler
Sådan gør du
Sauté-skiver
Rør marinaden sammen. Læg kødet i marinaden og stil det i
køleskab max. ½ time.
Tag kødet op af marinaden. Gem marinaden til
sauce.
Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Læg kødet på
panden. Vend det straks. Tag skiverne op på en
tallerken.
Grøntsager
Damp gulerødder med lidt top og sommerløg møre i
1-2 spsk vand tilsat salt. Gem vandet til saucen. Kog bønnerne, så de stadig har
bid, i vand med salt.
Pynt med kørvel.
Kog arametang i halvt vand og
halvt tamari i 10 minutter. Hæld det til afdrypning i en
si.
Sauce
Hæld marinaden på panden. Kog den godt igennem. Tilsæt
kogevandet fra gulerødder og løg. Smag evt. saucen til med mere vand og jævn med
majsstivelse udrørt i koldt vand. Læg evt. kødet i saucen lige før
servering.
Tips
- Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Tamari og arametang fås i enkelte supermarkeder og helsekostforretninger.
- Tamari har et højt saltindhold, så derfor bør kødet ikke ligge i marinaden for længe.
- I stedet for tamari kan bruges revet ingefær og salt i marinaden.
- Keld Albrechtsen anbefaler kød fra fritgående dyr.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen sauté-skriver af kam fra gris. Før hed det sauté-skiver af svinekam.
Næringsindhold pr. person (ca. 587 g af retten):
Energi: 2027 kJ (484 kcal)
Protein: 40 g
Kulhydrat: 60 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 8 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 346 kJ (83 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 1 g