Sauté-skiver med spæde grøntsager, tamari og arametang

Udsøgt gæsteret af sauté-skiver med spæde grøntsager, tamari, arametang, sauce og nye kartofler.

Af John Kofod Pedersen | Forår, Sommer | Hovedretter | Weekend, Fest, Gæster


Sauté-skiver med spæde grøntsager, tamari og arametang

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g sauté-skiver af filet fra gris, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke.
½ spsk olie
1 spsk majsstivelse

Tamarimarinade
½ dl tamari
1 spsk olie

Grøntsager
8 små nye gulerødder med top
8 små sommerløg
salt
200 g bønner
spansk kørvel

arametang
tamari

Tilbehør

1 kg nye kartofler

 

Sådan gør du

Sauté-skiver
Rør marinaden sammen. Læg kødet i marinaden og stil det i køleskab max. ½ time.
Tag kødet op af marinaden. Gem marinaden til sauce.
Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden. Vend det straks. Tag skiverne op på en tallerken.

Grøntsager
Damp gulerødder med lidt top og sommerløg møre i 1-2 spsk vand tilsat salt. Gem vandet til saucen. Kog bønnerne, så de stadig har bid, i vand med salt.
Pynt med kørvel.

Kog arametang i halvt vand og halvt tamari i 10 minutter. Hæld det til afdrypning i en si.

Sauce
Hæld marinaden på panden. Kog den godt igennem. Tilsæt kogevandet fra gulerødder og løg. Smag evt. saucen til med mere vand og jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand. Læg evt. kødet i saucen lige før servering.

 

Tips

  • Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Tamari og arametang fås i enkelte supermarkeder og helsekostforretninger.
  • Tamari har et højt saltindhold, så derfor bør kødet ikke ligge i marinaden for længe.
  • I stedet for tamari kan bruges revet ingefær og salt i marinaden.
  • Keld Albrechtsen anbefaler kød fra fritgående dyr.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen sauté-skriver af kam fra gris. Før hed det sauté-skiver af svinekam.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 587 g af retten): 

Energi: 2027 kJ (484 kcal)

Protein: 40 g

Kulhydrat: 60 g

Kostfibre: 8 g

Fedt: 8 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 346 kJ (83 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 10 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 1 g