Sauté-skiver med salat af melon, agurk og tomater

Sauté-skiver med salat af melon, agurk og tomater

Af Vibeke Lehn | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter, 6 om dagen


Sauté-skiver med salat af melon, agurk og tomater

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

300 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke 
2 tsk olie
salt og peber
½-1 spsk frisk eller ½ spsk tørret estragon

Salat
½ melon, fx Galia eller Cantaloupe
¼ agurk - evt. 1 skoleagurk
3 små tomater
frisk mynte

Dressing
½ lime
1 tsk honning
1 tsk olivenolie
40 g Cheasy salattern, 3% naturel

Tilbehør

Tilbehør
200 g sugar snaps eller sukkerærter og 1 bolle, ca. 65 g (½ bolle pr. person)

 

Sådan gør du

Skær melonen og agurken i tern. Skær tomaterne i kvarte og bland melon, agurk og tomat med lidt hakket mynte.

Rør 1 spsk limesaft, honning og olie sammen, smag til med salt og peber. Vend salaten med
dressingen, drys med smuldret salattern og pynt med mynte.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og hakket estragon. Varm olien på en pande ved kraftig varme. Læg sauté-skiverne på panden. Vend dem straks og tag dem af panden.

Lun evt. bollen og halver den.

Kog ærterne i letsaltet vand i ca. 2 minutter.

Tips

  • Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Skinke Bites af klump fra gris eller schnitzler af skinke fra gris kan bruges i stedet for sauté-skiver.
  • Salattern kan udelades.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen sauté-skiver af kam fra gris. Før hed det sauté-skiver af svinefilet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 496 g af retten): 

Energi: 1743 kJ (417 kcal)

Protein: 45 g

Kulhydrat: 32 g

Kostfibre: 7 g

Fedt: 11 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 351 kJ (84 kcal)

Protein: 9 g

Kulhydrat: 6 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 2 g



Ca. 275 g frugt og grønt pr. person


6 om dagen logo