Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
300 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
2 tsk olie
salt og peber
½-1 spsk frisk eller ½ spsk tørret estragon
Salat
½ melon, fx Galia eller Cantaloupe
¼ agurk - evt. 1 skoleagurk
3 små tomater
frisk mynte
Dressing
½ lime
1 tsk honning
1 tsk olivenolie
40 g Cheasy salattern, 3% naturel
Tilbehør
Tilbehør
200 g sugar snaps eller sukkerærter og 1 bolle, ca. 65 g (½
bolle pr. person)
Sådan gør du
Skær melonen og agurken i tern. Skær tomaterne i kvarte og bland melon, agurk
og tomat med lidt hakket mynte.
Rør 1 spsk limesaft, honning og olie
sammen, smag til med salt og peber. Vend salaten med
dressingen, drys med
smuldret salattern og pynt med mynte.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Krydr med salt, peber og hakket estragon. Varm olien på en pande ved kraftig
varme. Læg sauté-skiverne på panden. Vend dem straks og tag dem af panden.
Lun
evt. bollen og halver den.
Kog ærterne i letsaltet vand i ca. 2
minutter.
Tips
- Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Skinke Bites af klump fra gris eller schnitzler af skinke fra gris kan bruges i stedet for sauté-skiver.
- Salattern kan udelades.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen sauté-skiver af kam fra gris. Før hed det sauté-skiver af svinefilet.
Næringsindhold pr. person (ca. 496 g af retten):
Energi: 1743 kJ (417 kcal)
Protein: 45 g
Kulhydrat: 32 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 11 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 351 kJ (84 kcal)
Protein: 9 g
Kulhydrat: 6 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g
Ca. 275 g frugt og grønt pr. person