Sauté-skiver med rosmarin og rødbedesalat

Lækker efterårsret med rødbeder og rosmarinkrydret gris.

Af Vibeke Lehn | Efterår, Hele året, Sommer | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest


Sauté-skiver med rosmarin og rødbedesalat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af filet fra gris, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
salt og peber
1-2 tsk frisk eller ½-¾ tsk tørret rosmarin
2 tsk olie

Rødbedesalat
250 g små rødbeder med blade
1 lille æble
3 forårsløg
2 spsk kapers

Dressing
1 spsk olivenolie
2 tsk rødvins- eller bæreddike
1 tsk honning

Hvidløgsbrød
3 tynde skiver italiensk brød, 180 g
2 tsk olivenolie
1 fed hvidløg

Tilbehør

 

Sådan gør du

Skær rødbedebladene af. Kog rødbederne i letsaltet vand til de er møre, ca. 20 minutter. Gnid skindet af rødbederne og skær dem og æblerne i grove tern. Snit forårsløgene fint. Bland rødbede, æble, forårsløg og kapers med spæde rødbedeblade.

Pisk dressingen sammen og smag den til med salt og peber. Vend dressingen i salaten.

Pensl brødet med olie og gnid det med presset hvidløg. Skær det i stave. Rist eller grill brødet til det er gyldent og sprødt.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt, peber og fint skåret rosmarin. Varm olien på en pande ved kraftig varme. Læg sauté-skiverne på panden, vend dem straks. Tag kødet af panden.

Tips

  • Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Schnitzler eller minutkoteletter kan bruges i stedet for sauté-skiver.
  • Rød mangold kan bruges i stedet for rødbedeblade.
  • Retten kan også serveres med saltbagte kartofler i stedet for hvidløgsbrød.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen sauté-skriver af kam fra gris. Før hed det sauté-skriver af svinekam.

Nu hedder udskæringen kam fra gris. Før hed det svinekam.

Nu hedder udskæringen schnitzler fra gris. Før hed det skinkeschnitzler.

Nu hedder udskæringen koteletter fra gris. Før hed det svinekoteletter.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 430 g af retten): 

Energi: 2565 kJ (613 kcal)

Protein: 38 g

Kulhydrat: 62 g

Kostfibre: 8 g

Fedt: 22 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 595 kJ (142 kcal)

Protein: 9 g

Kulhydrat: 14 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 5 g