Sauté-skiver med rosmarin og æble/løg kompot

Sauté-skiver med rosmarin og æble/løg kompot

Af Sandra Leigh Draznin | Vinter | Frokost | Gæster, Jul, Weekend, Fest, Slankeretter


Sauté-skiver med rosmarin og æble/løg kompot

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

Frokostret til 6 personer eller slankeret til 6 personer, hvis retten serveres med 1,2 kg kartofler

500 g sauté-skiver af filet fra gris, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke 
2-3 kviste frisk rosmarin eller ½ spsk tørret rosmarin
salt og peber
½ spsk olie
15 g smør

Æble/løg kompot
4-6 rødløg
1 spsk olie
1 spsk vineddike
2½ dl æblejuice
4 faste æbler
1 spsk sukker gerne rørsukker

Tilbehør

300 g brød

Sådan gør du

Snit løgene groft og svits dem i olie i en gryde til de er bløde. Tilsæt eddike og kog ind. Hæld æblejuice ved, og lad løgene koge uden låg ved svag varme til der kun er lidt væske tilbage. 
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i både. Vend æblerne i løgene og lad det koge ved svag varme ca. 5 minutter, til de er møre og stadig i hele stykker. Smag til med sukker, salt og peber.

Hak rosmarinnålene meget fint med en kniv eller knus de tørrede nåle. Bland dem med salt og peber. Dup sauté-skiverne tørre med køkkenrulle. Drys skiverne med krydderiblandingen på den ene side. Lad olie og smør blive godt varm på en pande ved kraftig varme. Steg kødet ad flere omgange. Læg skiverne på panden – krydderisiden ned ad først. Vend dem straks. Tag skiverne op på en tallerken og hold dem varme. Steg de øvrige skiver på sammen måde. Kødet anrettes sammen med den varme eller kolde æble/løg kompot.

Tips

  • Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.

Energifordeling

Nu hedder det filet hel af kam fra gris. Før hed udskæringen svinefilet hel af svinekam af svin.

Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad afpudset af svinemørbrad af svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 445 g af retten). Frokostret med fuldkornsbrød: 

Energi: 1481 kJ (353 kcal)

protein: 24 g

kulhydrat: 42 g

kostfibre: 6 g

fedt: 8 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 431 kJ (103 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 12 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 495 g af retten). Slankeret med kartofler: 

Energi: 1568 kJ (373 kcal)

protein: 24 g

kulhydrat: 50 g

kostfibre: 6 g

fedt: 7 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 317 kJ (76 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 1 g