Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
På buffet til 6-8 personer eller middag til 4 personer
400 g sauté-skiver af filet fra gris eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
½ cm tykke
salt og peber
1 spsk olie
2 spsk muscovadosukker eller farin
2 dl æblecider, æblemost eller -juice
1 spsk frisk ingefær
75 g røget grisemørbrad
1 lille rødløg
3 æbler
1 spsk olie
1 bundt rucola
Tilbehør
8 skiver rugbrød, 400 g
Sådan gør du
Kog sukker, cider og revet ingefær sammen i en gryde. Kog blandingen ved kraftig varme i ca. 5 minutter, til den bliver sirupsagtig. Tag gryden fra varmen.
Skær den røgede mørbrad i ca. 3 cm lange tynde stave. Skær løget i tynde skiver. Fjern stilk og kernehus fra æblerne. Skær æblerne i både. Svits mørbraden i olie på en dyb pande. Tilsæt løg og æbler. Svits det ved jævn varme i ca. 5 minutter. Kom halvdelen af ciderblandingen i og skru op for varmen. Varm det hele igennem et par minutter. Smag til med salt og peber. Kom blandingen op i et dybt fad. Tør panden af.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien på panden ved kraftig varme. Læg halvdelen af skiverne på panden. Vend dem straks. Tag kødet af panden. Steg resten af sauté-skiverne på samme måde. Kom alt kødet på panden sammen med resten af ciderblandingen og varm det hurtigt igennem. Fordel kød og væske over æble-løgblandingen. Hak rucolaen groft og drys den over retten.
Tips
- Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Hakket persille kan bruges i stedet for rucola.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen sauté-skiver af filet fra gris. Før hed det sauté-skiver af svinefilet fra kam.
Næringsindhold pr. person (ca. 400 g af retten):
Energi: 2016 kJ (482 kcal)
Protein: 32 g
Kulhydrat: 60 g
Kostfibre: 11 g
Fedt: 10 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 507 kJ (121 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 15 g
Kostfibre: 3 g
Fedt: 3 g