Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
salt og peber
1 spsk olie
200 g pasta
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
150 g svampe
½-1 chili
ca. 1 dl hønse- eller kalvebouillon
1 lille bundt rucolasalat
1 spsk frisk oregano, frisk merian eller 1 tsk tørret
Tilbehør
Evt. frisk revet parmesanost
Sådan gør du
Kog pastaen.
Dup kødet tørt
med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olien
på en pande ved kraftig varme. Læg skiverne på panden. Vend dem straks. Tag
kødet af panden og læg det på en tallerken. Hold kødet lunt.
Hak løg og hvidløg fint og rist dem på panden i 2 minutter
sammen med chili i strimler og svampe skåret i stykker. Tilsæt salt og peber.
Hæld vandet fra den kogte pasta og vend pastaen, med den kogende bouillon, kød, svampe, rucolasalat og oregano. Smag til med salt og peber.
Servér straks, mens pastaen er rygende varm.
Tips
- Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Svinemørbrad i ½ cm tykke skiver kan bruges i stedet for sauté-skiver.
- Køb rensede champignon i skiver, hvis du vil spare tid.
- I frisk chili sidder det meste af styrken i mellevægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 54%
Fedt 17%
2530 kJ - 600 kcal