Sauté-skiver med pasta, svampe og rucolasalat

Sauté-skiver med pasta, svampe og rucolasalat

Af Pernille Bækgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Sauté-skiver med pasta, svampe og rucolasalat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke  
salt og peber
1 spsk olie
200 g pasta
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
150 g svampe
½-1 chili
ca. 1 dl hønse- eller kalvebouillon
1 lille bundt rucolasalat
1 spsk frisk oregano, frisk merian eller 1 tsk tørret 

Tilbehør

Evt. frisk revet parmesanost

 

Sådan gør du

Kog pastaen.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

Varm olien på en pande ved kraftig varme. Læg skiverne på panden. Vend dem straks. Tag kødet af panden og læg det på en tallerken. Hold kødet lunt.

Hak løg og hvidløg fint og rist dem på panden i 2 minutter sammen med chili i strimler og svampe skåret i stykker. Tilsæt salt og peber.

Hæld vandet fra den kogte pasta og vend pastaen, med den kogende bouillon, kød, svampe, rucolasalat og oregano. Smag til med salt og peber.

Servér straks, mens pastaen er rygende varm.

Tips

  • Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Svinemørbrad i ½ cm tykke skiver kan bruges i stedet for sauté-skiver.
  • Køb rensede champignon i skiver, hvis du vil spare tid.
  • I frisk chili sidder det meste af styrken i mellevægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 54%
Fedt 17%
2530 kJ - 600 kcal