Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
1 spsk olie
salt
1 knsp cayennepeber
1 knsp safran
Pasta-ærtesalat
100 g pasta, fx rør
2 spsk ricotta eller kvark
1 spsk frisk salvie eller 1 tsk tørret
1 fed hvidløg
25 g parmesan
½ spsk olie
½ salatløg
100 g ærter, friske eller frosne, optøede
100 g cherrytomater
Tilbehør
2 skiver grovbrød, 70 g
Sådan gør du
Kog pastaen.
Rør ricotta med finthakket salvie, finthakket hvidløg, revet parmesan og olie. Skær salatløg i tynde skiver eller hak det fint. Vend dem i ricottablandingen sammen med pasta, ærter og cherrytomater skåret i halve. Smag til med salt og peber. Servér salaten lun.
Dup sauté-skiverne tørre med køkkenrulle. Lad olien blive godt varm på en pande. Drys salt, lidt cayennepeber og safran på skiverne. Læg sauté-skiverne på panden og vend dem straks. Tag skiverne af panden.
Tips
- Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Grisemørbrad i ½ cm tykke skiver, schnitzler af inderlår og minutkoteletter fra gris kan bruges i stedet for sauté-skiver.
- I stedet for ricotta eller kvark kan også bruges afdryppet yoghurt naturel eller græsk yoghurt.
- Salaten kan også serveres kold.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen filet fra gris. Før hed det svinefilet.
Næringsindhold pr. person (ca. 483 g af retten):
Energi: 2485 kJ (594 kcal)
Protein: 46 g
Kulhydrat: 58 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 18 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 510 kJ (122 kcal)
Protein: 10 g
Kulhydrat: 12 g
Kostfibre: 1,5 g
Fedt: 4 g