Sauté-skiver med pasta-ærtesalat

Hurtig, sund hverdagsmad med magert kød krydret med cayennepeber og safran. Hertil serveres lun pasta-ærtesalat og grovbrød.

Af Nikolaj Kirk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Sauté-skiver med pasta-ærtesalat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af grisefilet, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke 
1 spsk olie
salt
1 knsp cayennepeber 
1 knsp safran 
 

Pasta-ærtesalat 
100 g pasta, fx rør 
2 spsk ricotta eller kvark 
1 spsk frisk salvie eller 1 tsk tørret 
1 fed hvidløg 
25 g parmesan 
½ spsk olie 
½ salatløg 
100 g ærter, friske eller frosne, optøede 
100 g cherrytomater 

Tilbehør

2 skiver grovbrød, 70 g


 

Sådan gør du

Kog pastaen. 

Rør ricotta med finthakket salvie, finthakket hvidløg, revet parmesan og olie. Skær salatløg i tynde skiver eller hak det fint. Vend dem i ricottablandingen sammen med pasta, ærter og cherrytomater skåret i halve. Smag til med salt og peber. Servér salaten lun. 

Dup sauté-skiverne tørre med køkkenrulle. Lad olien blive godt varm på en pande. Drys salt, lidt cayennepeber og safran på skiverne. Læg sauté-skiverne på panden og vend dem straks. Tag skiverne af panden. 

Tips

  • Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Grisemørbrad i ½ cm tykke skiver, schnitzler af inderlår og minutkoteletter fra gris kan bruges i stedet for sauté-skiver.
  • I stedet for ricotta eller kvark kan også bruges afdryppet yoghurt naturel eller græsk yoghurt. 
  • Salaten kan også serveres kold. 

Energifordeling

Nu hedder udskæringen filet fra gris. Før hed det svinefilet.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 483 g af retten): 

Energi: 2485 kJ (594 kcal)

Protein: 46 g

Kulhydrat: 58 g

Kostfibre: 7 g

Fedt: 18 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 510 kJ (122 kcal)

Protein: 10 g

Kulhydrat: 12 g

Kostfibre: 1,5 g

Fedt: 4 g