Sauté-skiver med mandler og lynstegte grøntsager

Sauté-skiver med mandler og lynstegte grøntsager

Af Grace Biilmann | Hele året, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Sauté-skiver med mandler og lynstegte grøntsager

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
2 spsk dijonsennep
2 spsk olie

Mandelrasp
50 g mandler
½ tsk tørret timian
salt og peber

Lynstegte grøntsager
1 squash
2 forårsløg
1-2 fed hvidløg
1 tsk olie
100 g sukkerærter
1 spsk rosiner
friske krydderurter, fx persille og rosmarin

Tilbehør

1½ dl ris, fx jasmin eller basmati
friske krydderurter, fx persille eller rosmarin
1 citron

Sådan gør du

Kog risene.

Blend ingredienserne til mandelraspen.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Pensl med sennep og vend det i mandelraspen. Tryk raspen fast. Stil kødet i køleskab.

Skær squashen i tern, forårsløgene i små stykker og hak hvidløget fint. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Svits squash, forårsløg, hvidløg, sukkerærter og rosiner i ca. 3 minutter. Smag til med salt, peber og friske krydderurter.

Varm olien på en pande ved kraftig varme. Læg sauté-skiverne på panden og steg ½ minut.Vend dem og steg yderligere ½ minut. Tag kødet af panden.

Vend risene med hakkede krydderurter. Server citronbåde til retten.

Tips

  • Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Skinkeschnitzler eller svinekoteletter kan bruges i stedet for sauté-skiver.
  • De lynstegte grøntsager kan serveres varme, lune eller kolde. 
  • Hasselnødder eller valnødder kan bruges i stedet for mandler.
  • Hakkede, soltørrede tomater kan bruges i stedet for rosiner.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 44%
Fedt 30%
2900 kJ - 690 kcal