Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
2 spsk dijonsennep
2 spsk olie
Mandelrasp
50 g mandler
½ tsk tørret timian
salt og peber
Lynstegte grøntsager
1 squash
2 forårsløg
1-2 fed hvidløg
1 tsk olie
100 g sukkerærter
1 spsk rosiner
friske krydderurter, fx persille og rosmarin
Tilbehør
1½ dl ris, fx jasmin eller basmati
friske krydderurter, fx persille eller rosmarin
1 citron
Sådan gør du
Kog risene.
Blend ingredienserne til mandelraspen.
Dup kødet
tørt med køkkenrulle. Pensl med sennep og vend det i mandelraspen. Tryk raspen
fast. Stil kødet i køleskab.
Skær squashen i tern, forårsløgene i små
stykker og hak hvidløget fint. Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
Svits squash, forårsløg, hvidløg, sukkerærter og rosiner i ca. 3 minutter. Smag
til med salt, peber og friske krydderurter.
Varm olien på en pande ved
kraftig varme. Læg sauté-skiverne på panden og steg ½ minut.Vend dem og steg
yderligere ½ minut. Tag kødet af panden.
Vend risene med hakkede
krydderurter. Server citronbåde til retten.
Tips
- Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Skinkeschnitzler eller svinekoteletter kan bruges i stedet for sauté-skiver.
- De lynstegte grøntsager kan serveres varme, lune eller kolde.
- Hasselnødder eller valnødder kan bruges i stedet for mandler.
- Hakkede, soltørrede tomater kan bruges i stedet for rosiner.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 44%
Fedt 30%
2900 kJ - 690 kcal