Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g sauté-skiver af kam fra gris, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
2 spsk Teriyaki marinade
2 tsk olie
Honningristede gulerødder
500 g gulerødder
2 tsk smør
1-2 spsk honning
salt og peber
frisk kørvel eller koriander
Couscous
1½ dl bouillon
1½ dl couscous
1 lime
Sådan gør du
Honningristede gulerødder
Skær gulerødderne i kvarte på
langs og derefter i grove stykker på skrå. Damp dem i letsaltet vand, til de er
lige netop møre. Gem ca. ½ dl af kogevandet.
Kom gulerødder, kogevand samt
smør og honning i en gryde og kog ved god varme under omrøring til væden er kogt
ind til det halve. Smag til med salt, peber og hakket
kørvel.
Couscous
Kog bouillon op i en lille gryde og
kom couscous i. Sluk for varmen og lad den trække under låg til væden er
opsuget, ca. 5 minutter. Smag til med reven limeskal, limesaft, salt og peber.
Kødet
Bland Teriyaki marinade og olie i en skål.
Vend kødet i marinaden. Varm en pande ved kraftig varme. Læg sauté-skiverne på
panden, vend dem straks og tag dem af panden.
Tips
- Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- Minutstrimler eller medaljoner af kam fra gris kan bruges i stedet for sauté-skiver.
- I stedet for couscous kan der serveres ris eller bulgur.
- Sauté-skiverne kan også grilles. Pensl dem med olie, drys salt og peber på og grill dem ca. 1 minut på hver side. Vend sauté-skiverne i Teriyaki marinade
Energifordeling
Nu hedder udskæringen sauté-skiver af kam fra gris. Før hed det sauté-skiver af svinekam. Mørbrad fra gris hed før svinemørbrad. Minutstrimler af skinkeyderlår fra gris hed før skinkestrimler fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 530 g af retten):
Energi: 2446 kJ (585 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 75 g
Kostfibre: 11 g
Fedt: 11 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 464 kJ (111 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 14 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 2 g