Sauté-skiver med honningristede gulerødder og kørvel

Sprød og sommerlig anretning med gulerødder og gris.

Af Vibeke Lehn | Efterår, Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Sauté-skiver med honningristede gulerødder og kørvel

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af kam fra gris, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke 
2 spsk Teriyaki marinade
2 tsk olie

Honningristede gulerødder
500 g gulerødder
2 tsk smør
1-2 spsk honning
salt og peber
frisk kørvel eller koriander

Couscous
1½ dl bouillon
1½ dl couscous
1 lime

Sådan gør du

Honningristede gulerødder
Skær gulerødderne i kvarte på langs og derefter i grove stykker på skrå. Damp dem i letsaltet vand, til de er lige netop møre. Gem ca. ½ dl af kogevandet.
Kom gulerødder, kogevand samt smør og honning i en gryde og kog ved god varme under omrøring til væden er kogt ind til det halve. Smag til med salt, peber og hakket kørvel.

Couscous
Kog bouillon op i en lille gryde og kom couscous i. Sluk for varmen og lad den trække under låg til væden er opsuget, ca. 5 minutter. Smag til med reven limeskal, limesaft, salt og peber.

Kødet
Bland Teriyaki marinade og olie i en skål. Vend kødet i marinaden. Varm en pande ved kraftig varme. Læg sauté-skiverne på panden, vend dem straks og tag dem af panden.

Tips

  • Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • Minutstrimler eller medaljoner af kam fra gris kan bruges i stedet for sauté-skiver.
  • I stedet for couscous kan der serveres ris eller bulgur.
  • Sauté-skiverne kan også grilles. Pensl dem med olie, drys salt og peber på og grill dem ca. 1 minut på hver side. Vend sauté-skiverne i Teriyaki marinade

Energifordeling

Nu hedder udskæringen sauté-skiver af kam fra gris. Før hed det sauté-skiver af svinekam. Mørbrad fra gris hed før svinemørbrad. Minutstrimler af skinkeyderlår fra gris hed før skinkestrimler fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 530 g af retten): 

Energi: 2446 kJ (585 kcal)

Protein: 38 g

Kulhydrat: 75 g

Kostfibre: 11 g

Fedt: 11 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 464 kJ (111 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 14 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 2 g