Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g sauté-skiver af filet fra gris, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
salt og peber
½ spsk olie
Bulgursalat
1 dl bulgur
½ agurk
2 tomater
½ løg
2 fed hvidløg
1 spsk olie
1 spsk gurkemeje
1 knsp cayennepeber
frisk mynte eller persille
Tilbehør
150 g brød
Sådan gør du
Hæld 2 dl kogende vand over bulguren og lad det stå i 15
minutter.
Skær agurken igennem på langs og fjern kernerne med en
ske. Skær agurken i tern. Skær tomaterne i tern. Hak løg og hvidløg fint. Kom
det i en skål. Tilsæt olie, gurkemeje og cayennepeber.
Kom bulguren
i koldt vand. Lad vandet dryppe af i en si. Kom bulguren i skålen med
grøntsagerne. Smag til med salt, peber og finthakket mynte eller
persille.
Dup sauté-skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr skiverne med salt
og peber. Lad olien blive godt varm på en pande. Læg sauté-skiverne på panden og
vend dem straks. Tag skiverne af panden.
Tips
- Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
- I stedet for bulgur kan bruges couscous, som er finere i strukturen. Couscous skal kun stå i 5 minutter, før den blandes i retten.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen sauté-skiver af kam fra gris. Før hed det sauté-skiver af svinekam.
Næringsindhold pr. person (ca. 530 g af retten):
Energi: 2512 kJ (600 kcal)
Protein: 41 g
Kulhydrat: 68 g
Kostfibre: 11 g
Fedt: 15 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 477 kJ (114 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 13 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 3 g