Sauté-skiver med bulgur og gurkemeje

Enkel og smagfuld hverdagsret med magert kød og lækkert tilbehør.

Af Nikolaj Kirk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Sauté-skiver med bulgur og gurkemeje

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af filet fra gris, ½ cm tykke eller grisemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke 
salt og peber
½ spsk olie 

Bulgursalat 
1 dl bulgur 
½ agurk 
2 tomater 
½ løg 
2 fed hvidløg 
1 spsk olie 
1 spsk gurkemeje 
1 knsp cayennepeber 
frisk mynte eller persille 

Tilbehør

150 g brød

 

Sådan gør du

Hæld 2 dl kogende vand over bulguren og lad det stå i 15 minutter. 

Skær agurken igennem på langs og fjern kernerne med en ske. Skær agurken i tern. Skær tomaterne i tern. Hak løg og hvidløg fint. Kom det i en skål. Tilsæt olie, gurkemeje og cayennepeber. 

Kom bulguren i koldt vand. Lad vandet dryppe af i en si. Kom bulguren i skålen med grøntsagerne. Smag til med salt, peber og finthakket mynte eller persille. 

Dup sauté-skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr skiverne med salt og peber. Lad olien blive godt varm på en pande. Læg sauté-skiverne på panden og vend dem straks. Tag skiverne af panden. 

Tips

  • Sauté-skiver skæres af kam fra gris, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.
  • I stedet for bulgur kan bruges couscous, som er finere i strukturen. Couscous skal kun stå i 5 minutter, før den blandes i retten. 

Energifordeling

Nu hedder udskæringen sauté-skiver af kam fra gris. Før hed det sauté-skiver af svinekam.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 530 g af retten): 

Energi: 2512 kJ (600 kcal)

Protein: 41 g

Kulhydrat: 68 g

Kostfibre: 11 g

Fedt: 15 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 477 kJ (114 kcal)

Protein: 8 g

Kulhydrat: 13 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 3 g