Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
2 personer
8 sauté-skiver af svinefilet, ca. 200 g eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke
Marinade
1½ spsk olie
2 kviste frisk rosmarin
1 citron
5 enebær
1 fed hvidløg
evt. en kvist mynte til pynt
Bagte tomater
250 - 300 g cocktailtomater eller cherrytomater
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
¼ tsk sukker
1 spsk olivenolie
salt og peber
Honning-/sennepsdressing
3/4 dl creme fraiche 18%
1 tsk Dijon sennep
1 tsk honning
evt. frisk estragon
Tilbehør
500 g kartofler eller brød
Sådan gør du
Bagte tomater
Pil stilken ud af tomaterne med en kniv, og skær dem i halve. Læg tomaterne i et ildfast fad. Hak hvidløg og skalotteløg fint. Fordel løgene, sukker, olie, salt og peber over tomaterne. Stil det i ovnen ved 145 grader ca. 1 time. Lige før servering smages tomaterne til med lidt citronsaft.
Honning-/sennepsdressing
Rør creme fraiche med sennep og honning. Smag til med citronsaft, salt, peber og evt. finthakket estragon.
Sauté-skiver
Lav marinaden af olie, fintklippet rosmarin, fintrevet skal af ½ citron, knust enebær, finthakket hvidløg, salt og
peber. Lad en pande blive godt varm ved kraftig varme. Dyb sauté-skiverne i marinaden og læg dem på panden. Når alle skiver er på panden, vendes de straks. Når alle er vendt, tages de straks af panden og er klar til servering.
Tallerkenanretning
Anret kødet
oven på tomaterne fra ovnen og læg en tynd streg af saucen omkring. Pynt evt.
med en kvist mynte.
Server kartofler eller brød til.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 45%
Fedt 33%
2265 kJ - 540 kcal